Dünyanın 'yeni' en yaşlı insanı Fransız rahibe Lucile Randon oldu: Tanrı beni çağırmayı unutmuş gibi

Dünya haberleri
Dünyanın 'yeni' en yaşlı insanı Fransız rahibe Lucile Randon oldu: Tanrı beni çağırmayı unutmuş gibi

Dünyanın en yaşlı insanı olarak bilinen Japon Kane Tanaka, 19 Nisan'da 119 yaşındayken hayata gözlerine yumdu. Dünyanın en yaşlı insanı artık Fransız Rahibe Lucile Randon. Randon, aynı zamanda bir rekoru daha elinde bulunduruyor.

Fransa’da doğan ve Rahibe Andre ismiyle tanınan 118 yaşındaki Lucile Randon, Kane Tanaka'nın ölümünün ardından dünyanın doğrulanmış en yaşlı insanı oldu. 

Lucile Randon 11 Şubat 1904 yılında dünyaya geldi.  Dünyanın en yaşlı insanı olan kadın hayatı boyunca iki dünya savaşı, 18 Fransız cumhurbaşkanı, Vichy rejiminin yükselişi ve düşüşü ve 24 İngiliz Başbakanı gördü.

Rahibe Andre ile ilgili bir ayrıntı daha var. Koronavirüse yakalanan Rahibe bu hastalıktan kurtuldu. 118'inci yaşını karantinadan kutlayan Andre, doğal olarak koronavirüsten kurtulan en yaşlı kişi olma özelliğini de elinde tutuyor.

Yaşlılığını ti’ye alan söylemleriyle dikkatleri çeken Rahibe Andre, “Hayattan çekilmeyi düşünmüyorum ama beni istemiyorlar. Tanrı beni çağırmayı unutmuş gibi” dedi.

Dünyanın 'yeni' en yaşlı insanı Fransız rahibe Lucile Randon oldu: Tanrı beni çağırmayı unutmuş gibi - Resim : 1

Koronavirüse yakalandığında hastalıktan ve ölmekten korkmadığını ifade eden Rahibe Andre, “Sevdiğim insanlarla birlikte olduğum için çok mutluyum. Ağabeyime, büyükbabama ve büyükanneme katılmak için başka bir yerde olmak isterdim” demişti.

Görme engelli olan ve tekerlekli sandalye kullanan rahibe, Avrupa’nın en yaşlı insanı olarak ün salmıştı. Ancak Japon Tanaka’nın vefat etmesiyle birlikte resmi olarak dünyanın en yaşlı insanı ilan edildi.

Kaynak: Haber Global TV

Dünyanın en yaşlı insanı Fransız Rahibe Lucile Randon