Dünyanın ilk 'koronavirüs pasaport' uygulaması test edilecek

Pasaport koronavirüs
Dünyanın ilk 'koronavirüs pasaport' uygulaması test edilecek

Covid pasaport uygulaması için denemeler, karantinaya alınma riski olmadan uluslararası seyahate izin verecek teknolojiyi test etmek için bu hafta Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda yapılacak.

United Airlines ve Cathay Pacific'teki yolcular, ‘CommonPass’ adlı bir cep telefonu uygulamasını denemeye başlıyor.

Uluslararası uçuşlar başlamış olmasına rağmen bazı ülkelerde Covid-19 riskine karşın yurt dışından gelen yolcular için karantina uygulamaları devam ediyor.

World Economic Forum’un (Dünya Ekonomik Forumu) bir parçası olan Commons Project Foundation tarafından geliştirilen CommonPass adlı dünyanın ilk Covid-19 pasaportu, bu karantina uygulamalarına ihtiyacı ortadan kaldırabilir.

Uygulamanın, dijital bir sağlık geçiş sertifikası görevi göreceği ifade edildi. Söz konusu uygulamada, kişinin koronavirüs test durumunu ve aşı olup olmadığına ilişkin bilgilerin yer alacağı aktarıldı.

Öte yandan, uygulamanın henüz ‘test’ aşamasında olduğu, Londra, New York, Hong Kong ve Singapur uçuşlarını yapan gönüllü kişilerce deneneceği ifade edildi. Ayrıca, uygulama sayesinde karantina riski altında olmadan uluslararası seyahat edilmesinin önünün açılacağı düşünülüyor.

 

Kaynak: DHA

Covid koronavirüs pasaport İngiltere