Dünyanın en prestijli okullarından birinde 'sigara' şoku!

Dünyanın en prestijli okullarından birinde 'sigara' şoku!

Viyana Devlet Operası'nın prestijli bale akademisinde, kilolarını kontrol edebilmeleri için çocuklara sigara içmelerinin tavsiye edildiği aktarıldı

Viyana Devlet Operası'ndaki öğrencilerin fiziksel ve ruhsal baskıya kaldıkları ortaya çıktı. 

Skandal, Nisan ayında haftalık yayınlanan Falter gazetesinin soruşturmasıyla ortaya çıkmıştı. Haberde dansçıların dövüldükleri, saçlarının çekildiği, tırmalandıkları ve fizikleriyle dalga geçildiği, zayıf kalmaları için sigara içmelerinin tavsiye edildiği, bu durumun anoreksiyaya neden olduğu ileri sürülmüştü.  Provaların çok az kontrol edildiği ve çocukları tehlikeye attığı vurgulandı. 

1711'de kurulan akademi, Avrupa'nın en prestijli bale okullarından biri. Mezunları, Londra Kraliyet Balesi ve New York Amerikan Bale Tiyatrosu gibi topluluklarda çalışıyor.

Özel bir komisyon kurularak akademinin öğrencileri tehlikeye attığı iddialarını araştırdı. Komisyon, genç dansçıların zorlu bir eğitim, prova ve performans sürecinden geçirildiklerini vurguladı. Komisyon başkanı Susanne Reindl-Krauskopf, öğrencilerin isimleri ve giyecek bedenleriyle çağrıldığını söyleyerek, "Çocukların ve ergenlerin ayrımcılıktan, ihmalden ve olumsuz tıbbi etkilerden yeterli derecede korunmadıkları açıktı." dedi.

Viyana Devlet Operası, öğrencilerin gösteri sayılarını düşürdüklerini ve tam bir yanıt vermeden önce raporu incelemek istediklerini söyledi.

Avusturya Kültür Bakanı Alexander Schallenberg, sorunların çözümü için derhal harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

bale balet