Dünyanın en pahalı şehirleri listesi güncellendi! İşte 2020'nin en pahalı şehri

Dünyanın en pahalı şehirleri listesi güncellendi! İşte 2020'nin en pahalı şehri

Uluslararası yönetim danışmanlığı firması Mercer tarafından her yıl gerçekleştirilen Yaşam Maliyeti Araştırması'nın 2020 sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre, Hong Kong dünyanın en pahalı şehri konumunda...

Mercer'in bu sene 26'ıncısını gerçekleştirdiği Yaşam Maliyeti Araştırması'nın sonuçları açıklandı. 5 kıtada 209 şehri kapsayan çalışmada dünyanın en pahalı şehri bir kez daha Hong Kong oldu. Listenin ikinci basamağında Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat bulunurken, onu Japonya'nın başkenti Tokyo takip etti. 

İsviçre'nin başkenti Zürih'in dördüncü, Singapur'un beşinci ve geçtiğimiz yıl dokuzuncu basamakta olan New York ise üç basamak yükselerek altıncı sırada yer alıyor. New York'un ardından ABD'nin en pahalı şehirleri Los Angeles (16) ve San Francisco (17) olarak sıralanıyor. Yaşam Maliyeti Araştırması'nın 2020 sonuçlarına göre, Afrika'nın en pahalı şehri ise Çad'ın başkenti ve en büyük şehri olan Ndjamena oldu.

AŞKABAT NEDEN BU KADAR PAHALI? 

Araştırma kapsamında her şehirde, konut, ulaşım, gıda, kıyafet, ev eşyaları ve eğlence gibi 200'den fazla unsurun karşılaştırmalı maliyetini ölçen Mercer, 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan Türkmenistan'ın hiperenflasyonla birlikte önemli bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirtiyor. 

Hong Kong 2020