Dünyada tetris çılgınlığı!

Dünyada tetris çılgınlığı!

İsviçre polisi tarafından başlatılan 'Tetris challenge'a dünyanın pek çok ülkesinden polis ve itfaiye kuvvetleri dahil oldu. Bu akıma dahil olanlar, araçlarındaki bütün malzemeleri yere koyarak yanlarına yatıp poz veriyorlar.

İsviçre polisi tarafından Eylül ayında yapılan bir sosyal medya paylaşımı, dünya çapında polis, itfaiye ve ambulans gibi acil müdahale ekipleri arasında hızla yayıldı. 

Paylaşımda, polis aracının içerisinde bulunan silah, trafik malzemeleri gibi büyün eşyaların düzenli bir şekilde dizildiği ve polislerin de malzemelerin yanına uzandıkları görüldü ve akıma 'tetris challange' adı verildi. 

Zürih polisi tarafından 1 Eylül'de yapılan paylaşımda, "Eğer bir trafik devriye aracının içinde ne olduğunu hep bilmek istediyseniz buyrun" ifadelerine yer verilerek, Zürih polisi basın sözcüsü Rebecca Tilen tarafından The Guardian'a yapılan açıklamada "Her pazar günü Instagram ve Facebook'ta polisin yer aldığı güzel veya komik bir fotoğraf paylaşıyorum. Son olarak, polis aracı içerisindeki malzemeleri yayarak fotoğraf çekme fikli aklımıza geldi, iki polis de katılmaya karar verdi ve söz konusu fotoğraf bir drone ile çekildi" ifadeleri kullanıldı.

isviçre polis itfaiye malzeme instagram poz fotoğraf