Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Neymar'a cinsel saldırı şoku! Nike duyurdu

cinsel istismar
Dünyaca ünlü yıldız futbolcu Neymar'a cinsel saldırı şoku! Nike duyurdu

Paris St Germain'ın dünyaca ünlü Brezilyalı yıldız futbolcusu Neymar, Nike çalışanı tarafından yöneltilen cinsel saldırı iddialarına ilişkin soruşturmada işbirliği yapmadığı için Nike işbirliğini sonlandırdığını duyurdu

Nike, futbol yıldızı Neymar hakkında geçtiğimiz yıllarda bir Nike çalışanının cinsel saldırıya uğradığını öne sürmesi, ancak Neymar'ın soruşturmada işbirliği yapmayı reddetmesi üzerine, tam adı Neymar da Silva Santos Jr. ile olan Brezilyalı futbolcu ile işbirliğini geçtiğimiz sene sonlandırdığını açıkladı. 

Dün akşam geç saatlerde Nike tarafından yapılan açıklamada, "Nike, bir çalışanımızın inandırıcı iddialarına ilişkin iyi niyetli bir soruşturma yapılmasına yönelik işbirliği teklifini reddeden futbolcuyla ilişkisini sonlandırdı" ifadelerine yer verildi.

Şirket, geçtiğimiz yaz Neymar ile yollarını ayırdığını açıklamış, ancak bu konu hakkında sebep belirtmekten kaçınmıştı. Neymar'ın Nike ile yaptığı sözleşmenin 8 yıl daha devam ettiği belirtildi. 2016 yılında yaşandığı iddia edilen olaydan dolayı 'derinden rahatsızlık' duydukları da açıklandı. 

Nike, çalışanının bu iddiaları 2018 yılında kendilerine bildirdiğini, ancak başlangıçta bunu gizleme ve soruşturmadan kaçınmak istediğini söyledi. Bu nedenle, çalışanın mahremiyetine saygı nedeniyle ayrıntıların polisle veya üçüncü şahıslarla paylaşmadıklarını ifade etti.

Şirket tarafından yakından takip edilen konu hakkında 2019 yılında bağımsız bir soruşturma başlatıldığı, ancak sonuçsuz kaldığı açıklandı. 

"Konu hakkında ayrıntılı şekilde açıklama yapmamızı sağlayacak tek sebep ortaya çıkmadı. Nike'ın destekleyici gerçekler sunmadan suçlayıcı bir açıklama yapması uygun olmaz" denildi.

HEM TECAVÜZ HEM SALDIRI SUÇLAMASI

SBT Brasil Televizyonu'na konuşan Trindade, Neymar'ın 15 Mayıs 2019'da Paris'te bir otel odasında kendisine hem tecavüz ettiğini hem de saldırdığını öne sürmüştü.

Neymar ise Instagram hesabından Najila Trindade'yle arasındaki Whatsapp yazışmalarını paylaşarak kendisine yöneltilen suçlamaları reddetmiş, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Neymar'a inandığını ifade etmişti. 

26 yaşındaki kadın, televizyon röportajında, yıldız oyuncudan hoşlandığını ve onunla cinsel ilişkiye girmek istediğini kabul etmiş, Neymar'ın aldığı uçak bileti ile Brezilya'dan Fransa'ya uçan Trindade, Paris'te lüks bir otel odasında ünlü futbolcu ile buluştuğunu anlatmıştı. 

Genç kadın, Neymar'ın prezervatif kullanmak istememesi nedeniyle aralarında gerginlik çıktığını, sonrasında saldırganlaşan Neymar'ın "durmasını istediği halde kendisine tecavüz ettiğini ve saldırdığını" öne sürmüştü. 

Najila Trindade'nin çektiği iddia edilen görüntülerde, bir kadın ile erkek arasında tartışma yaşandığı, videodaki kadının "Sana vuracağım, çünkü dün sen beni dövdün" derken görülmüştü. Neymar da 26 yaşındaki Trindade ile iki kez buluştuğunu açıklamıştı.

Neymar, 263 milyon dolarlık rekor transfer ücreti karşılığında Paris Saint Germain'e katılmak için İspanyol kulübü FC Barcelona’dan 2017 yılında ayrılmıştı. 

Kaynak: Haber Global TV

Neymar nike