Dünyaca ünlü modacı Kenzo Takada hayatını kaybetti

koronavirüs
Dünyaca ünlü modacı Kenzo Takada hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü modacı Kenzo Takada, koronavirüs nedeniyle 81 yaşında yaşamını yitirdi.

Dünya çapında tanınan, ünlü Japon tasarımcı Kenzo Takada, Fransa’da tedavi gördüğü hastanede koronavirüs nedeniyle 81 yaşında yaşamını yitirdi. 

Kenzo Takada'nın ailesi basın açıklamasıyla Takada'nın hayatını kaybettiğini doğruladı.

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Takada’yla ilgili "Kenzo, 4 Ekim 2020 Pazar günü Neuilly-sur-Seine’deki Amerikan Hastanesinde vefat etti" açıklaması yapıldı.

Ünlü modacının 1970'li yıllarda kurduğu Kenzo markası, dünyanın en büyük lüks giyim markalarından biri haline geldi.

Geçtiğimiz yaz tatil için Türkiye’ye gelen Takada, ilk kez 20 sene önce Bodrum'a geldiğini söylemişti.

KENZO TAKADA KİMDİR?

Kenzo Takada, 27 Şubat 1939 tarihinde Japonya'nın Himeji, Hyogo kentinde dünyaya geldi. Takada, kız kardeşlerinin okuduğu dergileri okumaya başlarken, bu süreçte modaya karşı ilgisi gelişmeye başladı.

Modaya ilgi duyan Kenzo Takada, Tokyo'daki Bunka Moda Koleji'nde eğitim gördü. Eğitiminin ardından Fransa'nın başkenti Paris'e giden Kenzo Takada, bir süre burada serbest tasarımcı olarak çalıştı.

İlk butiğini 1970 yılında Paris'te açan Kenzo Takada, ilk defilesini de yine burada yaptı. Bu süreçte ağırlıklı olarak kadınlar için tasarımlar hazırlayan Kenzo Takada, 1983 yılında ise erkekler için bir koleksiyon tasarladı. 5 yıl sonra ise ilk parfümünü piyasaya sürdü.

1970'li yıllarda kurduğu Kenzo markası zamanla dünyanın en büyük moda markalarından biri haline geldi.

1993'te Kenzo'yu lüks moda şirketi LVMH Group'a satan Kenzo Takada, 1999'da ise emekli oldu. Modanın üretken isimlerinden biri olan Kenzo Takada, kıyafetten ayakkabıya, parfümden çantaya kadar 8 bin farklı tasarıma imzasını attı.

Kenzo Takada 2016 yılında Fransız hükümetinden Legion d’Honneur ödülünü aldı.

 

Kaynak: Haber Global TV

japonya koronavirüs