Dünyaca ünlü modacı Alexander Wang'e cinsel taciz suçlaması!

cinsel istismar
Dünyaca ünlü modacı Alexander Wang'e cinsel taciz suçlaması!

Dünyaca ünlü modacı Alexander Wang'in mankenlerine uyuşturucu madde vererek taciz ettiği iddia edildi.

Moda dünyasından ifşa ve skandal haberlerini aktaran iki sosyal medya hesabı Diet Prada ve S Model Management (SMM), ünlü tasarımcı Alexander Wang’in kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu iddia eden kişilerin mesajlarını paylaştı.

Alexander Wang'in çeşitli zamanlarda kendilerini taciz ettiğini ifşa eden kişilerin bazıları anonim olsa da iki kişi isimleri açık bir şekilde Wang’in kendilerine cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı. 

Sosyal medyada paylaşım yapmanın yanı sıra Insider’a da konuşan Nick Ward, Alexander Wang’in 2017 yılında bir partide kendisini taciz ettiğini söyledi. Grafik tasarımcı Owen Mooney TikTok’ta paylaştığı bir videoda Wang’in kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyledi.

Mooney, Wang'in kendisini rızası olmadan taciz ettiğini iddia ederek, "2017'de NYC'te bir gece kulubünde müzisyeni izlemek için bekliyordum. Arkadaşlarımdan uzaktaydım ve o kadar kalabalıktı ki kimse hareket edemiyordu. Yanımda duran birisi de hareket edemiyor oluşumuzdan yararlandı ve beni taciz etti. Ben şoka girdiğim için dondum kaldım, daha sonra kim olduğuna bakmak için döndüm ve gördüğüm kişi Alexander Wang'di" dedi.

Sosyal medyada artan mesajların ardından 213 bin takipçili SMM ajansı şu paylaşımı yaptı "Erkek ve trans modellere yönelik cinsel saldırı ve tacizler gündeme yeterine gelmiyor. İnsanların ünlü oldukları için cinsel tacizlerinin cezasız kalmasına izin vermemeliyiz. Her tacizci gibi onlara da hesap sorulmalı" açıklaması yaptı. 

2.3 milyon takipçisi olan Diet Prada ise, ifşa mesajlarından çeşitli ekran görüntüleri paylaştı. 

Ardından birçok model sosyal medyada Wang'in onlara uyuşturucu madde verdiğini ve daha sonra da partilerde kalabalıktan yararlanarak kendilerini taciz ettiğini öne sürdü.

Suçlamaların ardından Alexander Wang’den herhangi bir açıklama gelmedi. Wang, sosyal medya hesaplarını yoruma kapattı.

 

Kaynak: Haber Global TV

Alexander Wang