Dünyaca ünlü fast food zinciri Subway'in sandviçlerinde ton balığı DNA'sına rastlanmadı

Dünyaca ünlü fast food zinciri Subway'in sandviçlerinde ton balığı DNA'sına rastlanmadı

İki kadının Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde hizmet veren dünyaca ünlü fast food zinciri Subway'e sandviçlerinde 'ton balığı' olmadığı gerekçesiyle açtıkları davanın ardından, şimdi de şirketin sandviçleri incelendi, ancak içinde ton balığı DNA'sına rastlanmadı

Kaliforniyalı iki kadın, dünyaca ünlü fast food zinciri Subway'e 5 milyon dolarlık (yaklaşık 37 milyon TL) senenin başında dava açmış, sundukları dava dilekçesinde, "Bağımsız testler bu ürünlerde ton balığı olmadığını defalarca ortaya koydu. Ürünlerin içinde ton balığının zerresi yok. Sandviçin içindeki karışımda ton balığı görünümünü verecek malzemeler var" ifadelerini kullanılmıştı. 

ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post'a e-posta gönderen avukat Shalini Dogra da "İçerikte ton balığı ya da balık olmadığını saptadık" demiş, Subway sözcüsü ise suçlamaların amacının şirketi karalamak ve davacıların avukatının şöhretini artırmak olduğunu söylemişti.

Fakat bu dünyaca ünlü fast food zinciri hakkında ortaya atılan ilk iddia değil. İrlanda'da Yüksek Mahkeme de, Subway sandviçlerinde kullanılan hamurların ekmek kategorisine giremeyecek kadar şekerli olduğuna hükmetmişti.

Şimdi ise, New York Times aracılığıyla yürütülen bir laboratuvar çalışması, fast-food zinciri Subway'in ton balıklı sandviçlerinde ton balığı DNA'sına rastlanmadığını gösterdi. 

The New York Times'tan bir muhabir, ABD'nin Los Angeles kentinde bulunan üç Subway restoranından çok sayıda ton balıklı sandviç alarak balık testi laboratuvarına götürdü. Araştırmacılar, sandviçlerde ton balığı DNA'sına rastlamadı. İlk denemesi başarısız olan muhabir Carmel, bu kez sandviç içerisinde sos veya yeşillik olmadan yalnızca ton balığı isteyip örnekleri laboratuvarın istediği şekilde nakliye etti.

Laboratuvardan bir sözcü, "Buradan iki sonuç çıkabilir. Ya çok ağır işlemden geçtiği için tespit edilemiyor ya da içine ton balığı koyulmuyor" dedi. 

Kaynak: Haber Global TV

Subway fast food ton balığı