Dünya çapında kesinti! İnternet siteleri çöktü

Dünya çapında kesinti! İnternet siteleri çöktü

Dünya genelinde internet kesintisi yaşandı. Amazon, Reddit, Guardian, New York Times, Twitch, BBC, New York Times gibi dünyaca ünlü internet sitelerine erişim bir süre sağlanamadı. Son olarak Fastly'den yapılan açıklamada sorunun giderildiği duyuruldu.

Dünya çapında tüm Bloomberg, BBC gibi haber sitelerinin yanı sıra, uluslararası Amazon, Reddit, Twitch, GitHub, eBay, Etsy, Pinterest ve Stack Overflow gibi popüler internet sitelerine bir süre erişilemedi. Dünya basını tarafından son dakika koduyla duyurulan haberlerde, arızanın sebebinin ABD merkezli bulut bilişim servis sağlayıcısı Fastly'deki bir aksaklıktan kaynaklandığı belirtildi. 

Financial Times'da ürün yöneticisi Matt 'TK' Taylor, kesintiye popüler bir CDN sağlayıcısı olan Fastly'deki bir aksaklığın nedeni olduğun düşünüldüğünü söyledi. Fastly'den yapılan açıklamada, bir kesintiyle karşı karşıya olduklarını onaylanırken, şirketten, "Şu anda CDN hizmetlerimizin performans üzerindeki potansiyel etkisini araştırıyoruz" denildi.

"SORUN GİDERİLDİ"

Son olarak Fastly'den yapılan açıklamada sorunun giderildiği duyuruldu.

Twitter'daki emojiler bile geçici olarak devre dışı kalırken, sosyal medya ağının genel olarak stabil kaldığı görüldü. İlk anlarda dünyanın her yerinde kesintilerin sebebi merak konusu olurken, siber saldırı olabileceği endişesi de öne sürüldü. 

Kaynak: Haber Global TV

son dakika son dakika haber amazon Reddit Guardian New York Times Twitch