Dünya 2023'e böyle 'merhaba' dedi: İşte dünyadan yeni yıl kutlamaları

Dünya haberleri

Dünya 2023'ü birbirinden renkli etkinliklerle karşıladı. İşte dünyadan yeni yıl manzaraları...

Büyük Okyanus'taki ada ülkesi Kiribati, coğrafi konumu nedeniyle 2023'e "merhaba" diyen ilk yerdi. Onu yeni Zelanda ve Avustralya izledi. İşte dünyadan yeni yıl kutlamaları...

2023'e ilk önce onlar merhaba dedi. Dünyada yeni yılı ilk kutlayan yer, Büyük Okyanus'taki ada ülkesi Kiribati'ye bağlı Kiritimati adası oldu. Ada sakinleri Türkiye saatiyle 13'te kutlama yaptı.
Hemen ardından Samoa, Tonga ve Fiji 2023'e girdi.

Yeni Zelanda'nın Kuzeyindeki Auckland kentinde de heyecanlı kalabalık hep bir ağızdan geri sayım yaptı. Görkemli havai fişek gösterisi başladı.

Yeni yıla ilk giren ülkeler arasında yer alan Avustralya, Sidney Liman Köprüsü ve Sidney Opera Binası üzerinde yapılan görkemli havai fişek gösterileri ile 2023’e merhaba dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle uzun süredir geniş katılımlı organizasyonlar yapılamıyordu. Uzak doğu ülkeleri de bu yıl 2023'ü coşkuyla karşıladı. Hong Kong'da havai fişeklere ışık şovu eşlik etti. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde yeni yıl kutlamaları kapsamında dünyanın en yüksek gökdeleni Burc Halife'de havai fişek gösterileri düzenlendi.

Rusya, savaşan gölgesinde 2023'e "merhaba" dedi. Rus lider Vladimir Putin yeni yıl için video mesaj yayınladı. Bu kez, Rostov 'daki Güney Askeri Bölge Karargahı'ndaydı.
arkasında askerler vardı. "Ukrayna halkını ülkemizi bölmek için kullanıyorlar. kimsenin bunu yapmasına asla izin vermedik ve vermeyeceğiz" dedi.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de de yeni yıl coşkusu yaşandı. Cadde ve meydanlar günler öncesinden rengarenk ışıklarla süslenmişti. Hazar Denizi kıyısındaki Ulusal Park'ta toplanan binlerce kişi yeni yılı havai fişek gösterileriyle karşıladı. Cumhurbaşkanı ilham Aliyev yeni yıla dakikalar kala ulusa sesleniş konuşması yaptı.

 

Kaynak: Haber Global TV

2023 dünya haberler Yeni Zelanda