Dünya 2020'yi böyle kutladı!

Dünya 2020'yi böyle kutladı!

Dünya 2020'yi kutluyor. 2020 yılına ilk giren ülkelerden biri olan Yeni Zelanda'nın ardından dünya yeni yıl coşkusunu yaşıyor.

Dünyadan yeni yıl manzaraları 

2020'Yİ İLK KARŞILAYAN YENİ ZELANDA 

Yeni Zelanda, 2020 yılına ilk giren ülkelerden biri oldu. Güney Yarım Küre'de bulunan ve yaz mevsimini yaşayan Yeni Zelanda, Auckland kentinde bulunan Sky Tower'da gerçekleştirilen havai fişekli kutlamalarla yeni yıla 'merhaba' dedi. Dakikalarca süren havai fişek gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Dünya 2020'yi böyle kutladı! - Resim : 1

AVUSTRALYA

Avustralya, Yeni Zelanda'nın ardından 2020 yılına giren ilk ülkelerden biri oldu. Sidney'de düzenlenen havai fişek gösterileri, bir süredir yangınla mücadele eden ülkede renkli anlar yaşanmasını sağladı. Ülke genelinde yangın riski nedeniyle havai fişek gösterileri iptal edilirken, ülke halkının itirazlarına rağmen Sidney bu yasağın dışında bırakıldı.

Dünya 2020'yi böyle kutladı! - Resim : 2

HONG KONG, PROTESTOLARIN GÖLGESİNDE 2020’Yİ KARŞILADI

Aylardır şiddetli protestolara ev sahipliği yapan ve dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan Hong Kong, 2020 yılını eylemlerin gölgesinde karşıladı. Çin Halk Cumhuriyeti'ne bağlı özel yönetim bölgesi Hong Kong, yeni yıla bu yıl geçtiğimiz yılın aksine sönük bir şekilde ‘merhaba’ dedi.

Dünya 2020'yi böyle kutladı! - Resim : 3

JAPONYA

Japonya'nın başkenti Tokyo, bu sene de renkli yeni yıl kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Her yıl olduğu gibi Tokyo'nun turistik semti Shibuya'da toplanan on binlerce kişi, 2020'ye birlikte "merhaba" dedi. 

Dünya 2020'yi böyle kutladı! - Resim : 4

GÜNEY KORE

Güney Kore'nin başkenti Seul'de yeni yıl kutlamaları görsel şölen oluşturdu.

SİNGAPUR

Singapur'un ticaret merkezi olarak bilinen ve dünyaca ünlü yapıları, restoranları ile eğlence merkezlerine ev sahipliği yapan Marina Bay bölgesi, 2020'yi havai fişek ve ışıklandırma sistemleriyle düzenlenen gösterilerle karşıladı. Havai fişeklerin gökyüzünü aydınlattığı bölgede vatandaşlar, gösterileri büyük ilgiyle izledi.

ENDONEZYA

Endonezyalılar, 2020'yi havai fişek ve ışık gösterileri eşliğinde karşıladı. Başkent Cakarta'da yaşayanlar, Bundaran HI, ülkenin özgürlük simgesi Monas, Taman Mini Parkı ve liman bölgesindeki Ancol gibi çeşitli merkezi noktalarda düzenlenen yeni yılı karşılama etkinliklerine adeta akın etti.

FİLİPİNLER

Filipinler'de yılbaşı kutlamalarının merkezi başkent Manila oldu. Ülke genelindeki en büyük kutlamalara sahne olan kentte, 2020 coşkuyla karşılandı. Havai fişekler peş peşe patlarken halk, gösterileri büyük ilgiyle izledi.


dünya yeni yıl 2020