Diplomatik zirvede güldüren anlar: Moldova Cumhurbaşkanının köpeği, Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen'in parmağını ısırdı

Moldova Dünya haberleri Avusturya

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu'nun köpeği, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen'in parmağını ısırdı. O anlar ekranlara işte böyle yansıdı.

Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu'nun köpeği, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen'in parmağını ısırdı.

Maia Sandu, olayın ardından Van der Bellen'den özür dileyerek, köpeğinin insanlardan korktuğunu ifade etti.

Van der Bellen, Moldova Parlamento Başkanı ile yaptığı bir sonraki toplantıya eli bandajlı olarak katıldı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

AVUSTURYA CUMHURBAŞKANI ALEXANDER VAN DER BELLEN KİMDİR?

Alexander Van der Bellen, Avusturyalı bir siyasetçi ve Avusturya'nın eski Federal Cumhurbaşkanıdır.

Alexander Van der Bellen, 18 Ocak 1944 tarihinde Viyana, Avusturya'da doğdu.

Van der Bellen, Viyana Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldı ve doktorasını tamamladı.

Akademik kariyerine ekonomi profesörü olarak başladı. Almanca konuşulan ülkelerde ekonomik konularda önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Siyasi kariyerine Yeşiller partisinde başladı. 1997-2008 yılları arasında Avusturya Yeşiller Partisi'nin federal sözcüsü olarak görev yaptı. 1999-2008 yılları arasında Avusturya Parlamentosu'nda milletvekilliği görevini üstlendi.

Van der Bellen, 2016'da yapılan Avusturya Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız bir aday olarak yarıştı ve karşı aday olan Norbert Hofer'e karşı kazanarak Avusturya'nın Federal Cumhurbaşkanı oldu. Bu, Avusturya'da Yeşiller Partisi kökenli bir adayın Cumhurbaşkanlığı'na seçilmesi açısından tarihi bir olaydı.

Alexander Van der Bellen, 26 Ocak 2017 tarihinde göreve başladı ve 2022 yılına kadar görevini sürdürdü.

Alexander Van der Bellen, politik kariyeri ve bağımsız Cumhurbaşkanlığı ile bilinir. Yeşiller Partisi'nin önde gelen isimlerinden biri olarak, çevre konuları ve sürdürülebilirlik gibi temalar üzerinde de odaklanmıştır.

 

Kaynak: Haber Global TV