Denizaltı mucidi, gazeteci Kim Wall'u öldürdüğünü kabul etti

Denizaltı mucidi, gazeteci Kim Wall'u öldürdüğünü kabul etti

Kendi denizaltısının mucidi olan Peter Madsen, röportaj yapmak için gittiği denizaltıda kolları ve bacakları kesilmiş bulunan 30 yaşındaki gazeteci Kim Wall'u öldürdüğünü kabul etti

İsveçli gazeteci Kim Wall'u öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırılan ancak cinayeti itiraf etmeyen Danimarkalı mucit Peter Madsen üç yıl sonra suçunu ilk kez kabul etti.

Bir belgesel için telefonla görüşme yapılan 49 yaşındaki Madsen, Kim Wall'u öldürüp öldürmediği sorusuna "Evet" yanıtını verdi. Belgesele göre Madsen, "Suçlu olan tek bir kişi var, o da benim" ifadelerini kullandı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Danimarkalı mucit Peter Madsen, 10 ağustos 2017 akşamı, İsveçli kadın gazeteci Kim Wall ile birlikte kendi yaptığı 18 metre uzunluğundaki amatör denizaltı UC3 Nautilus ile denize açıldı.

47 yaşındaki Peter Madsen ile röportaj yapmak için denizaltıda bulunan 30 yaşındaki Kim Wall’dan haber alamayan sevgilisi, gece geç saatlerde polisi alarma geçirdi.

11 Ağustos 2017 sabahı Köge Körfezi’nde ortaya çıkan denizaltı batmaya başlarken, Peter Madsen çevredeki bir başka tekne tarafından kurtarıldı.

Çelişkili ifadeler veren Madsen, gazeteci Kim Wall'un bir kaza sonucu denizaltıda hayatını kaybettiğini ve kendisinin ise cesedi parçalara ayırarak denize gömdüğünü iddia ediyor.

Kim Wall'un cesedine ait parçalar ilk defa 21 Ağustos'ta Kopenhag'ın Vestamager kıyılarında bulunurken, Köge Körfezi'nde polisler tarafından yapılan dalışlar sonrasında cesedin son parçalarına 29 Kasım 2017'de ulaşıldı.

Polis tarafından Madsen'in akıllı telefonu ve bilgisayarında yapılan teknik incelemelere göre, Madsen, gazeteci Wall ile buluşmadan önce internette "başını kesme", "kadın" ve "acı" sözcüklerini aradı.

Kaynak: Haber Global TV

cinayet kadın cinayetleri