Davayı horoz Maurice kazandı!

Tatil için kırsal bölgelerde ev alan şehirlilerle köylüler arasındaki anlaşmazlığın sembolü olan, Fransa'da sabahın erken saatlerinde yüksek sesle öttüğü için komşuları tarafından mahkemeye verilen davayı horoz Maurice kazandı.

Horozunu kasaba dışında bir çiftliğe göndermeyi reddeden Maurice'ın sahibi Corinne Fesseau, uzlaşma taleplerini kabul etmedi. Çok erken ve çok gürültülü öttüğü gerekçesiyle susturulmak istenen Maurice mahkemelik oldu.

Fransa'nın Atlantik kıyılarında küçük bir kasaba olan Saint-Pierre-d'Oleron'da yaşayan 4 yaşındaki horoz Maurice, emekliliklerinin ardından kasabaya komşu olarak gelen çiftin tepkisiyle karşılaştı. Jean-Louis Biron isimli komşu, konuyu mahkemeye taşıdı. Biron çiftinin avukatı, bölgenin kırsal olmadığını ve davanın kamoyunda geniş yankı uyandıran "şehirliler köylülere karşı" şeklinde sunumu kabul etmediklerini ifade etti, ancak mahkeme Maurice'in ötmeye devam edeceğine hükmetti.

Fransa'da daha önce de büyük kentlerden gelenlerin köylerdeki doğal seslerden rahatsız olmaları birçok kez dava konusu olmuştu. 

Horoz Maurice Fransa dava