Danimarka başbakanı 3 kez ertelemişti, sonunda evlendi

Danimarka başbakanı 3 kez ertelemişti, sonunda evlendi

"Danimarka'nın çıkarlarını düşünmek zorundayım" diyerek 3 kez nikahını erteleyen Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, yönetmen Bo Tengberg ile hayatını birleştirdi.

Geçen yıl yapılan parlamento seçiminden zaferle ayrılarak ülkenin en genç başbakanı unvanına sahip olan 43 yaşındaki Mette Frederiksen, 55 yaşındaki film yönetmeni Bo Tengberg ile Mön kasabasındaki Magleby Kilisesi'nde yapılan nikahla evlendi.


Geçen yıl evlenmeyi planlayan çiftin düğünü, seçimlere denk geldiği için bu yıla ertelenmişti. 18 Temmuz'da yapılması planlanan düğün, AB Zirvesi nedeniyle yine ertelenmişti. Çift, bugün sürpriz bir nikahla hayatını birleştirdi.


İlk evliliğini iletişimci Erik Harr ile yapan Frederiksen’in, Harr'dan 17 yaşında Ida Feline adında bir kızı ve 14 yaşında Magne adında bir oğlu bulunuyor. Frederiksen ve Harr çifti 2003-2014 yılları arasında evli kalmıştı. Tengberg’in ise 2 evlilikten 3 çocuğu bulunuyor.

 

"ÜLKEMİN ÇIKARLARINI DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIM"

 

3 KEZ ERTELEMİŞTİ

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Avrupa Konseyi’nin 17-18 Temmuz’da, Belçika’nın Brüksel kentinde yapılması kararlaştırılan toplantısına katılmak için nikahı ertelediklerini açıklamış, "Ben gerçekten bu mükemmel adamla evlenmek için heyecanlanıyorum. Ama bu kolay görünmüyor. Evlenmeyi planladığımız cumartesi günü konsey toplantısı var. Danimarka’nın çıkarlarını düşünmek zorundayım. O nedenle nikah bir kez daha ertelendi. Anlayışı için ona teşekkür ederim." şeklinde açıklama yapmıştı. 

Geçen yıl haziran ayındaki seçimler için nikahı ertelemiş, ikinci erteleme ise pandemi nedeniyle olmuştu.

 

Mette Frederiksen Danimarka haberler