Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar!

son dakika son dakika haber

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 35. İSEDAK toplantısı açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Depremle sarsılan Arnavutluk'a yardım çağrısında bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Filistinli yiğitlere selam söylüyor, Arnavutluk'ta deprem nedeniyle yaşanan felakette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'yı aradım hemen, ölü sayısı o sırada 26'ydı. Şehirler ciddi manada harabe halindeydi. Burada adeta donörler toplantısı yapmamız, Arnavutluk'un yanında yer almamız, İslam Kalkınma Teşkilatımızın görevi olsa gerek. Aynı zaman bu bizim bir kardeşlik görevimiz. Sayın Rama rakamın 26, yaralıların 600 olduğunu söyledi. AFAD'ımızı, Kızılayımızı hemen gönderdik, yardım tırlarımız da ulaşacak. Çektiği acıyı, çok kez deprem yaşamış bir ülke olarak anlıyoruz. 

İslam alemi olarak terörden iç çatışmalara, Batı'da yükselen İslam karşıtlığı gibi yenileri ekleniyor. Kardeşlerimizin inançlarını yaşamaları giderek zorlaşıyor. Okullarımızı, pazarlarımızı, camilerimizi, okullarımızı kan gölüne çeviriyorlar. 

Doğal kaynaklarımız halklarımızı değil, Batı ülkelerini besliyor. İslam ülkeleri kolayca kenetlenemediği için manipüle ediliyor. Uluslararası arenada sözümüz yeterince dinlenmiyor. Suni gündemlerle enerjisini heba eden muazzam bir kitledir. Adında İslam olan taşeron terör örgütlerinin katlettiği insanlar ekseriyatla Müslümanlardır. Varil bombaları altında can veren 1 milyon Suriyeli kardeşimiz birileri için sadece istatistikten ibarettir. Yemen'de açlık krizi çeken çocuklar, Somali'den Libya'ya, Arakan'a nereye baksak benzer acı ve dramlarla karşılaşıyoruz. Ölenler Müslüman olunca can değil, birer fotoğraf karesi olarak görülüyor. 

Bu yapılan 5 daimi üyenin çıkarına göre karar almaktadır. Tüm dünyanın kaderi 5 üyenin insafına terk edilmiştir. BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin içinde halkı Müslüman tek bir ülke yok. Bu adaletsiz sistemin devam etmesi mümkün değildir. Türkiye olarak her fırsatta dile getirdiğimiz 'Dünya 5'ten büyüktür' sözünün arkasında işte bunlar vardır. 

Şu gördüğümüz teşkilat sıradan bir teşkilat değil. Gücümüzü fark edelim, kendimizi iyi tanıyalım, iyi anlayalım, tavrımızı da ona göre belirleyelim. Yakın geçmişte Bosna'da Ruanda'da, Suriye'de, Filistin'de yaşananlara çare bulamayan BM İnsanlığın sorunlarına çözüm getiremez. 

Şahit olduğumuz bir hukuksuzluğu başkaları gibi uzaktan seyredemeyiz. Karanlığı delecek mum yakmak durumundayız. Su taşıyan karınca misali var gücümüzle mücadele etmeliyiz. 

Tepki gösterilmeyen her zulüm, zalime cesaret vermekten başka bir işe yaramayacaktır. İsrail bölgeyle beraber tüm dünyanın geleceğini riske atıyor. Batılı ülkelerin İsrail'i bu denli şımartmaları hiçbir işe yaramıyor. 

Dönem başkanlığını 2021'e kadar üstlenen Suudi Arabistan'a teşekkür ediyorum. 

son dakika son dakika haber Recep Tayyip Erdoğan