Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı Kazimi'ye tebrik

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı Kazimi'ye tebrik

Irak Başbakanlığı resmi sosyal medya hesabından yayınlanan paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'yi yeni görevi için tebrik ettiği ifade edildi.

Irak Başbakanlığı resmi hesabından yayınlanan mesajda, "Başbakan Mustafa Kazimi, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tebrik mesajı aldı. Erdoğan, Kazimi hükümetini Temsilciler Meclisi'nin güvenini elde ettiği için tebrik etti ve bunun çabalarının bir sonucu olduğunu, Irak halkı ve bölge için iyi olacağını umduğunu ifade etti." ifadelerine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı Kazimi'ye tebrik - Resim : 1

Geçtiğimiz gün Dışişleri Bakanlığı'ndan da "Irak'ta yeni hükümetin Irak Temsilciler Meclisinden güvenoyu almasını memnuniyetle karşılıyor, dünyamızın içinden geçmekte olduğu bu zorlu dönemde kritik bir sorumluluk üstlenen Başbakan Mustafa Kazimi'ye başarılar diliyoruz. Bundan önceki Irak hükümetleriyle olduğu üzere, yeni hükümetle de ortak çıkarlar temelinde güvenlik, ticaret, yatırım ve yeniden imar konuları başta olmak üzere tüm alanlarda iş birliği anlayışıyla çalışmaya hazırız." açıklaması yapılmıştı. 

HÜKÜMET KRİZİ SONA ERDİ

Ekim 2019'da başlayan hükmet karşıtı protestolar nedeniyle Başbakan Adil Abdulmehdi'nin 29 Kasım 2019'da görevinden istifa etmesi ülkede krize neden olmuştu.

Cumhurbaşkanı Berham Salih tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen eski İletişim Bakanı Muhammed Tevfik Allavi ve eski Necef Valisi Adnan ez-Zurfi'nin hükümeti kurmaktaki başarısız girişimleri mevcut krizi derinleştirmişti.

Irak'ta, Mustafa el-Kazimi'nin 22 kişilik kabinesinin, 15 bakanın güvenoyu alarak Meclisten geçmesinin ardından ülkede 5 aydan fazla süredir devam eden hükümet krizi sona erdi. 

Mustafa Kazimi Irak Recep Tayyip Erdoğan haberler Haber Global