Gökten adeta drone yağdı

Çin'de düzenlenen drone gösterisi sırasında yaşanan arıza nedeniyle ilginç görüntüler oluştu. Yaklaşık 200 drone ile yapılan ışık gösterisi sırasında arızalanan dronelar insanların üzerine düşmeye başladı. O anlar cep telefonu kamerası ile böyle görüntülendi.

Çin’in Zhengzhou kentinde 200 civarında drone ile yapılan ışık gösterisinde ilginç anlar yaşandı. İzleyiciler tarafından kaydedilen görüntülere göre bir alışveriş merkezinin yakınında mavi ışık saçarak görsel şölen oluşturan drone'lar birden yere düşmeye başladı. Bazı drone'lar yol kenarındaki arabalara çarparken, bazıları da yere düştü. Şaşkına gönen izleyiciler ise saklanmak için yer aradı.

Işık gösterisini yaklaşık 5 bin kişinin izlediği belirtilirken, Çin medyası kazanın "operasyonel" bir hatadan kaynaklanmış olabileceğini aktardı. Zhengzhou'da yaşanan olay, Çin'de yaşanan ilk drone kazası değil. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında ülkenin güneybatısındaki Chengdu'da gösteri sırasında 17 drone düşmüştü. Polis tarafından yürütülen soruşturmada, "sinyal bozucu" kullanıldığı tespit edilmişti.

Kaynak: İHA

Çin haberleri drone gösterisi