Çin, koronavirüsün yeni ismini açıkladı

Çin, koronavirüsün yeni ismini açıkladı

Çinli yetkililer son 24 saatte 97 kişinin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylelikle koronovirüsten ölenlerin sayısı 910'a yükseldi. Vaka sayısı ise 40 bin 171 kişiyi buldu. Hastalık için "yeni koronavirüs zatürresi" (NCP) adı kullanıldı

Aralık ayında ortaya çıkan ve ilk kurbanlarını ocak ayında almaya başlayan yeni tip korona virüsten Çin ana karasında hayatını kaybedenlerin sayısı 908'e yükseldi. Çin dışında kayıtlara geçen iki kayıp ise Filipinler ve Hong Kong'ta yaşandı. Bu iki kayıp koronovirüsten ölenlerin sayısını 910'a çıkardı. 

Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, ülke genelinde etkisini giderek artıran hastalığın yeni isminin "yeni koronavirüs zatürresi" (NCP) olduğu duyuruldu.

Çin Hükümeti medya ve internet üzerindeki baskısını artırsa da özellikle karantinanın merkezindeki Wuhan'dan gelen görüntüler virüsle mücadelenin insan avına dönüştüğünü gösteriyor. Çin polisi, evlere baskın düzenleyerek hasta olduğundan şüphelenilen kişileri zorla karantina kamplarına götürüyor. Direnenler polis şiddetiyle karşılaşıyor.

Çin, koronavirüsün yeni ismini açıkladı - Resim : 1

Koronavirüsün esir aldığı Diamond Princess adlı gemideki 3711 kişinin korku dolu bekleyişi sürüyor. Karantinadaki yolcular sosyal medyada, "Bizi ölüme terk etmeyin" mesajları paylaşırken, bir kadın yolcu Japon bayrağına, "İlaca ihtiyacımız var" yazıp dış dünyadan yardım istedi.

VAKA SAYISI DA ARTTI 

Virüs taşıdığı belirlenen kişi sayısı da 40 bini geçti. 3 bin 62 yeni vaka teşhisiyle koronavirüs teşhisi konulan kişi sayısı 40 bin 171 kişiyi buldu. Teşhis konan hastalardan 6 bin 500'ünün durumu ağır. Koronavirüs taşıyanların çoğu Hubey eyaletinin Vuhan kentinde bulunuyor. Hayatını kaybedenler de aynı eyalette yoğunlaşıyor. 

SARS'I GEÇTİ 

Dünyada 2002-2003'de ortaya çıkan SARS salgınında Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, çoğunluğu Çin'de olmak üzere 774 kişi yaşamını yitirdi. NCP, SARS'ın yaklaşık bir yılda neden olduğu can kaybını bir ay gibi kısa sürede geride bıraktı.  

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti. 

İlk olarak Vuhan'da tespit edilen yeni tip koronavirüsün, kısa sürede diğer kent ve ülkelere yayılması üzerine Dünya Sağlık Örgütü "acil durum" ilan etmişti.

koronavirüs Çin Vuhan