Çin'den koronavirüs önlemi: 6 günde 100 yataklı hastane inşa edecek!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya yayılmaya başlayan yeni tip koronavirüs salgını endişelere neden olurken, Çin salgının başlangını olan Vuhan'da 6 gün içinde 1000 yatak kapasiteli hastane inşa etme planını hayata geçirecek

12 Aralık'ta Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıka, ancak ülkede ilk kez pazartesi günü doğrulanan yeni tip koronavirüs vakasına, Incheon Uluslararası Havalimanı'na pazar günü inen Çinli bir yolcuda rastlanmıştı. Virüs, seyahat eden yolcular aracılığıyla Çin sınırlarını aşmıştı. Ortaya çıktığı yerden dolayı "Vuhan virüsü" diye de adlandırılan yeni koronavirüse ABD, Japonya, Tayland, Suudi Arabistan, Singapur ve Vietnam'da da rastlanmıştı.

Çin'den koronavirüs önlemi: 6 günde 100 yataklı hastane inşa edecek! - Resim : 1

6 GÜNDE BİN YATAK KAPASİTELİ HASTANE

Dünyanın her yerinde gerekli önlemler alınmaya başlanırken, Çin salgının başlangını olan Vuhan'da 6 gün içinde 1000 yatak kapasiteli hastane inşa etme planını hayata geçirecek.

10 bulldozer ile kepçelerin hastanenin kurulacağı alana ulaştığı, Pazartesi gününe kadar bitirilmesinin amaçlandığı aktarıldı. 

25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Çin'de Ulusal Sağlık Komisyonu, Tibet Özerk Bölgesi ve Çinghay eyaleti dışında ülkedeki bütün, özerk bölge, özel idari bölge ve eyalete yayılan koronavirüsten etkilenenlerin sayısının 177'sinin durumu ağır olmak üzere, 830'a yükseldiğini bildirmişti.

Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin 24'ünün Çin'in Hubey, birinin de Hıbey eyaletinden olduğu belirtilmişti. 

Hubey eyaletinde Vuhan, Huanggang, Icou, Şienning kentleriyle ilçe büyüklüğündeki Çıbi, Şientao, Cıciang, Çienciang kentlerinde metro, otobüs ve feribot seferleri geçici olarak durdurulmuştu.

Çin Vuhan hastane koronavirüs