Çin, 22 kiloya kadar düşen genç kızı kurtaramadı

Çin, 22 kiloya kadar düşen genç kızı kurtaramadı

Çin'de, günde yaklaşık sadece 1.5 TL ayırıp, 5 yıldır pirinç ve acı biber turşusuyla beslenmek zorunda kalan ve 22 kiloya kadar düşen Wu Huayan, yaşamını yitirdi.

Çin'in fakir bölgelerinden Guizhou bölgesinde yaşayan 24 yaşındaki öğrenci Wu Huayan, fakirlikten 5 yıldır sadece pirinç ve acı biberle beslendi. Annesini 4, babasını ise 18 yaşındayken yaşında kaybeden genç kız zamanının çoğunu da metal problemleri olan hasta kardeşine bakmakla geçirdi. 

Ekim ayında yetersiz beslenme nedeniyle vücudu iflas etmeye başlayan Wu hastaneye kaldırıldı. Ancak yıllar boyunca yetersiz beslendiği için Wu'nun vücudunda çöken mekanizmalar toparlanamadı. Wu önce yürüme ve nefes almakta zorluklar yaşadı. Bunun üzerine hastaneye başvuran Wu'da kalp ve böbrek yetmezliği sorunları da çıktı. Kazandığı para faturaları ödemeye yeterli olmayan Wu, medyaya başvurarak hikayesini televizyonda anlatınca 1 milyon yuan (145 bin dolar) yardım toplandı. Televizyona çıktığında ağırlığı sadece 22 kiloydu. Wu'yu yaşatmak için 855 bin TL yardım toplanmıştı. 

Kasım ayında hastalığı iyice ağırlaşan Wu'yu kurtarmak için artık toplanan para da yeterli olmadı. Guiyang'daki tam teşekküllü bir hastaneye kaldırılmasına rağmen geçtiğimiz pazartesi günü 24 yaşında hayatını kaybetti. Çin lideri Şi Jinping, ülkenin genelinde aşırı yoksulluğunu bitirilmesi için hükümete bu sene sonuna kadar süre verdi.

Çin