CIA'in ajan işe alım videosu ülkeyi karıştırdı: Düşmanlarımız bizimle alay edecek

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) işe alım videosu hem ülkeyi hem sosyal medyayı karıştırdı. 2 dakikalık videoda kendisini 'çok yetenekli' olarak tanımlayan 36 yaşında Latin kökenli bir kadın CIA ajanı yer alırken, "Utanç verici" yorumları yapıldı

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA), kendisini ‘çok yetenekli’ olarak tanımlayan 36 yaşında Latin kökenli bir kadın CIA ajanının yer aldığı 2 dakikalık işe alım videosuyla olay oldu. 

Videoda ‘Y kuşağından’ olduğunu söyleyen ajan, çalışmalarıyla bir kadının ne olabileceği veya olması gerektiğine dair yanlış yönlendirilmiş ataerkil fikirleri içselleştirmeyi reddettiği söyledi.

Göçmen bir ailede doğduğu için beyaz olmayan bir kadın kimliğiyle gurur duyduğunu ifade eden kadın ajan, anksiyete bozukluğuna rağmen işini verimli bir şekilde yaptığı da dile getirdi.

CIA sözcüsünün "2019 yılında gerçek ajanlar ve memurların kendi ulusal güvenlik misyonları hikayelerini anlattığı, hala devam etmekte olayn sosyal medya paylaşımlarımız 'Humans of CIA'yi (CIA'nin insanları) başlattık. Amacımız Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarımız aracılığıyla CIA'yi insani kılmak." açıklamasıyla takipçilerinden bu ilanı görüp başvurabilecekleri belirtildi. 

Eski CIA görevlisi Bryan Dean Wright, videoyla ilgili olarak yaptığı Twitter paylaşımında, "Deneyimlerime dayanarak konuşuyorum, CIA eskiden ülke misyonuyla ilgiliydi. Şimdi mesele kişisel gündemleri ileri taşımakla ilgili hale geldi. ABD bu yeni istihbarat teşkilatı ile daha az güvenli hale geliyor" şeklinde eleştiride bulundu.

The View sunucusu Meghan McCain ise,"CIA’nin işe alım videosu şaka gibi ve utanç verici. Çin, Rusya ve düşmanlarımız bizimle alay edecek" dedi.

Daily Wire muhabiri Ryan Saavedra ise, "ABD Başkanı Biden, ülkedeki her kurumu alay konusu haline getiriyor ve dünya bize gülüyor" şeklinde söz konusu videoya tepki gösterdi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD CIA ajan işe alım