CIA Direktörü açıkladı: 100 çalışanda Havana Sendromu görüldü

CIA Direktörü açıkladı: 100 çalışanda Havana Sendromu görüldü

ABD'nin ülke dışında yaşayan diplomat ve görevlilerinde görülen "Havana Sendromu" ile ilgili CIA Direktörü William Burns'ten de açıklama geldi. 100 çalışanda Havana Sendromu görüldüğünü söyleyen CIA Başkanı, olayla ilgili Rusya'yı işaret etti.

lk olarak beş yıl önce Amerikalı ve Kanadalı diplomatlarda görülen gizemli hastalık "Havana Sendromu" yeniden gündeme geldi. CIA Başkanı William Burns, 100 çalışanda bu rahatsızlığın görüldüğünü açıkladı. 

Bir radyo yayınında konu ile ilgili soruları yanıtlayan Burns, CIA çalışanları ve aile üyelerinden oluşan 100 kişinin, Havana sendromu olarak nitelendirilen rahatsızlığı yaşadığını söyledi.

Bu nörolojik soruna neyin sebep olduğunun henüz tespit edilemediğini ifade eden Burns, “Bir yönetici ekibinde çalışanları düşünmeli ve biz de bunu yapmak istiyoruz” dedi.

Burns, Usame Bin Ladin’i infaz eden ekibi yöneten üst düzey isimleri bu misyon için görevlendirdiğini söyledi. 

Olayla ilgili Rusya'nın sorumlu olabileceğini iddia eden CIA Başkanı, kesin yargıya varmak için soruşturmanın ilerlemesini bekleyeceklerini belirtti.

Burns, Aralık ayında katıldığı ABD Ulusal Bilim Akademisi’nin panelinde, “düşmanların” enerji dalgasını insanlara yönlendirdiğini öne sürmüştü.

HAVANA SENDROMU NEDİR?

Adını, ortaya çıktığı Küba'nın başkenti Havana'dan alan gizemli hastalık, ilk olarak 2016-2017 yıllarında Küba'da görev yapan Kanadalı ve ABD'li diplomatlar ile ailelerinde görüldü.

Baş ağrısı, baş dönmesi ve bilişsel bozukluk gibi belirtilerin görültüğü hastalığa "yönlendirilmiş, darbeli radyo frekans enerjisi"nin yol açtığı düşünülüyor.

Rusya olayda sorumluluğu olduğu iddialarını reddediyor.

Kaynak: Haber Global TV

CIA Direktörü havana sendromu havana sendromu nedir