Churchill'in altın klozeti 'Amerika' çalındı

Churchill'in altın klozeti 'Amerika' çalındı

İngiltere'de eski başbakan Winston Churchill'ın doğduğu ve büyüdüğü yer olan Blenheim Sarayı'nda sergilenen 18 ayar altın klozet "Amerika" çalındı. Polis ekipleri şimdi 5 milyon dolar değerindeki altın klozeti arıyor.

Olay gece saatlerinde, İngiltere'nin Eski Başbakanı Winston Churchill'ın doğduğu saray olan Blenheim Sarayı'nda meydana geldi. 

Binaya giren kişiler,bir sergi kapsamında saraya getirilen ve kullanımda olan klozeti yerinden sökerek götürdü. İngiltere polisi, kurulu haldeki klozetin yerinden sökülmesinin "ciddi zarara ve su baskınına yol açtığını" duyurdu.

Hırsızlığın yoğun güvenlik önlemleri alınan bir mekanda gerçekleşmesi, herkesi şoke etti. Olayla ilgili, 66 yaşındaki bir şüpheli gözaltına alındı ancak klozet henüz bulunamadı. Altın klozet, İtalyan Sanatçı Maurizio Cattelan'ın sergisinin bir parçasıydı. 2016 yılında da New York'taki Guggenheim Müzesi'nde sergilenmişti. Ziyaretçilerin kullanım süresi güvenlik nedeniyle 3 dakika ile sınırlandırılmıştı.

Servet değerindeki klozet, Perşembe günü Blenheim Sarayı'nda sergilenmeye başlanmıştı. Eski Başbakan Winston Churchill'in doğduğu ve büyüdüğü sarayda düzenli olarak sergiler gerçekleştiriliyor.

Altın klozet Winston Churchill