Cemal Kaşıkçı hakkında flaş iddia!

Cemal Kaşıkçı hakkında flaş iddia!

İngiliz basını, ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a korkunç cinayet işlenmeden önce Cemal Kaşıkçı'yı tutuklama izni verdiğini iddia etti

İngiltere'de yayımlanan haftalık dergi The Spectator, geçtiğimiz Ekim ayında Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğunda öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin yeni bir iddia ortaya attı. ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a Cemal Kaşıkçı'yı tutuklama izni verdiği iddia edildi.

TERÖRİST DEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın Başdanışmanı olan damadı Jared Kushner'in Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı için "terörist" ifadesini kullandığı öne sürülmüştü. 

Vanity Fair'in, Michael Wolff'un o dönem çıkan "Kuşatma: Trump Ateş Altında (Siege: Trump Under Fire)" kitabına dayandırdığı haberinde, Kushner'in gazeteci Kaşıkçı'yı Usame bin Ladin ile bağlantılandırdığı, Kushner'in adı açıklanmayan bir gazeteciyle yaptığı kayıt dışı (off the record) görüşmede, Kaşıkçı hakkında, "Bu adam Kraliyet ailesindeki bazı hizipler ile Usame arasındaki bağlantıydı. Biz bunu biliyoruz. Gazeteci mi? Haydi oradan. Bu gazeteci olarak kendini maskeleyen bir teröristti." ifadesini kullandığı iddia edilmişti.

Kushner'in, Trump yönetimi içinde Suudi Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın en sert savunucularından biri olduğu, Kaşıkçı cinayetinden sonra Veliaht Prense "fırtınayı nasıl atlatacağı" üzerine tavsiyeler verdiği yönünde haberler çıkmıştı.

cemal kaşıkçı Donald Trump Jared Kushner Muhammed bin Selman