Çekya'dan flaş karar: 2 Şubat'ta sona erdirecek

PRAG (AA)
göçmen göçmen krizi Slovakya Çekya Dünya haberleri
Çekya'dan flaş karar: 2 Şubat'ta sona erdirecek

Çekya, kaçak göçmenlerle mücadele için yaklaşık 5 aydır devam ettirdiği Slovakya sınırındaki kontrolleri 2 Şubat tarihi itibarıyla sona erdireceğini açıkladı.

Düzensiz göçle mücadele kapsamında bir süredir Slovakya sınırında kontroller yapan Çekya, bu uygulamayı sona erdireceğini bildirdi. 

Çekya, düzensiz göçle mücadele kapsamında yaklaşık 5 aydır sürdürdüğü Slovakya sınırındaki kontrolleri 2 Şubat'ta sona erdirecek.

Çekya Başbakanı Petr Fiala, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında basına yaptığı açıklamada, Polonya ile birlikte Slovak sınırında uygulanan kontrollerin sonlandırılacağını bildirdi.

Fiala, yaklaşık 5 aydır devam eden düzenli kontrollerin cumadan itibaren sona ereceğini, daha ziyade rastgele araçların durdurularak kontrol yapılacağını kaydetti.

Çekya İçişleri Bakanı Vıt Rakusan da sınırda durumun sakinleştiğini, bu nedenle düzenli kontrollere ihtiyaç kalmadığını ifade etti.

Çekya ve Polonya 4 Ekim 2023’de düzensiz göçle mücadele kapsamında Slovakya sınırında kontrollere başlamıştı. Bu iki ülkenin aldığı karara daha sonra Avusturya da katılmıştı.