Çavuşoğlu: Bir olay soykırımsa, Hocalı'da yaşanan soykırımdır!

Çavuşoğlu: Bir olay soykırımsa, Hocalı'da yaşanan soykırımdır!

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'nin Türkiye karşıtı kararlarına yönelik açıklamalarda bulundu

Bakan Çavuşoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 24. Bakanlar Konseyi Toplantısı kapsamında Antalya'da bulunan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları;

Çifte standart ve ikiyüzlülüğü her platformda görüyoruz. Öncelikle bu kararalrı niye aldılar? Barış Pınarı Harekatı ile büyük bir oyunu bozduk. İsrail'in başını çektiği bir grup ülke Suriye'de bir terör devleti kuracaklardı. Rahatsızlıkları ondandır. Afrin'de Zetyin Dalı Harekatı'nı başlattığımızda da bazı tepkiler geldi ama aynı terör örgütüne yönelikti, ama bu kadar tepki gelmedi. Sahada ve masada kararlı duruşumuzla gerekli adımları attık, bunu hazmedemediler, güya bu kararlarla bizi cezalandırmak istiyorlar. Yaptırımların bizi etkilemeyeceğini defalarca söyledik. Pence, Pompeo ve arkadaşları Ankara'ya geldiklerinde de söyledik, yaptırım diliyle bir yere varamazsınız dedik. Bu yaptırım kararlarından hiç çekinmeyiz. 

Sözde soykırım kararı almalarının sebebi de bu. Gözünüzün önünde YPG/PKK etnik ve ideolojik katliam yaptı. İdeolojik olarak Suriyeli Kürtleri sürgüne gönderdi, bizde 350 bin, Irak'ta 300 bin, Avrupa'da da 100 bin, yaklaşık 750 bin Suriyeli Kürdü YPG sürgüne gönderdi. Madem bu konularda hassassınız, niye görmezden geliyorsunuz? Eğer bugün soykırımdan bahsedeceksek, bir olay soykırımsa yakın tarihte Hocalı'da yaşanan soykırımdır. Çünkü orada Ermeniler Hocalı'daki tüm Azerbaycanlı kardeşlerimizi temizlemek istediler. Halen kayıp insanlar var, kaçanlar kurtulabildi, kalanları hunharca katlettiler. 83 çocuğun kafa tasındaki derileri yüzecek kadar vahşi bir şekilde öldürdüler. Etnik temizlik, soykırım diye buna denir. Madem bu kadar hassassınız bunları neden görmezden geliyorsunuz?

(ABD) Özellikle oradaki petrol rezervleri için bulunduklarını da itiraf ediyorlar, açıkça söylüyorlar. Suriye'nin zenginlikleri üzerinde hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi.

ABD her sene terörizmle ilgili raporlar hazırlar ve ülkelerle ilgili değerlendirmelerde bulunur. Senin öncelikle teröre destek vermemen lazım. ABD çok açık bir şekilde YPG/PKK terör örgütüne destek vermiştir. FETÖ elebaşısı ABD'de yaşıyor, türm taleplerimize vermiyorsunuz, gelip akıl veriyor, rapor hazırlıyorsunuz. Biz sesimizi yükselttiğimiz için bizden rahatsız oluyorlar. Cumhurbaşkanımız bu konuları doğrudan Trump'a söylüyor, inşallah 13 Kasım'da ABD'de bir araya gelerek konuşacaklar. 


son dakika son dakika haber Mevlüt Çavuşoğlu FETÖ ABD Hocalı katliamı haberler