Bu ülkede her 2-3 günde günde 1 kişi, vahşi hayvanlara yem oluyor

Dünya haberleri
Bu ülkede her 2-3 günde günde 1 kişi, vahşi hayvanlara yem oluyor

Tanzanya'da yerleşim alanlarının her geçen gün genişleyerek doğal koruma yerlerine yakınlaşmasıyla her 2-3 günde 1 kişinin, yabani hayvanların saldırılarında yaşamını yitirdiği açıklandı.

Tanzanya'da yerleşim yerlerinin doğal koruma alanlarına yaklaşması sonucu, her 2-3 günde 1 kişi, vahşi hayvanların saldırısında hayatını kaybediyor. 

Tanzanya'da yerleşim yerlerinin genişleyerek doğal koruma alanlarına yaklaşması sonucu her 2-3 günde bir kişinin, yabani hayvanların saldırısından ötürü hayatını kaybettiği bildirildi.

The Citizen gazetesinin haberine göre, 2012-2019 yıllarında, 1069 kişi yabani hayvanların saldırısından dolayı yaşamını yitirirken, 41 bin 404 hektarlık mahsul de zarar gördü.

Buna göre, her 2-3 günde bir kişinin yabani hayvanların saldırısı sonucu hayatını kaybettiği kaydedildi.​​​​​​​

Aynı dönemde 792 yabani hayvan öldürülürken, hükümet, mağdurların ailelerine 4,6 milyar Tanzanya şilini (370 milyon lira) tazminat ödedi.

2014 yılında hayvanların saldırısı sonucu ölenlerin sayısı 59 olurken, bu sayı 2019 yılında 266'ya ulaştı.

Tanzanya Doğal Kaynaklar ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan, insan ve yaban hayatı arasındaki çatışma yönetimi stratejisinde, çözüm olarak canlıların su ve yiyecek bulmak için kullandıkları rotanın kontrol altında tutulması gerektiği ifade edildi.

Afrika ülkelerinde artan nüfus nedeniyle büyümeye başlayan şehir ve kasabalar, yabani hayvanların doğal hayatını da kısıtlıyor.

Yiyecek ve su sıkıntısı çeken canlılar, son yıllarda artan şekilde insanların yoğun olduğu yerleşim yerlerine giriyor.

 

Kaynak: AA

Tanzanya Dünya haberleri