Bu kadarı da pes dedirtti! Kendi regl kanını içip yüzüne süren kadının açıklamaları şoke etti

Sosyal Medya
Bu kadarı da pes dedirtti! Kendi regl kanını içip yüzüne süren kadının açıklamaları şoke etti

İspanya'da bir kadın, daha sağlıklı olmak için kendi regl kanını içtiğini ve bazen de yüz maskesi yaptığını açıkladı. Bilim insanları ise bu uygulamanın bilimsel dayanağının bulunmadığını hatırlattı.

İspanya’da yaşayan Jasmine Alicia Carter isimli sosyal medya fenomeni güzellik sırrıyla hayrete düşürdü. 

REGL KANINI İÇİP VÜCUDUNA SÜRÜYOR

Instagram hesabından 23 bine yakın, TikTok’ta ise 13 bin takipçisi bulunan kadın daha sağlıklı olmak için regl kanını içtiğini ve vücudunun çeşitli bölgelerine sürdüğünü açıkladı.

Regl kanının ilaçtan farkı olmadığını iddia eden Carter, “Regl döngüsünde yatan kutsallığı anlamak ve onu geri almak için kadınlara yardımcı olmak istiyorum” dedi. 

Carter’in paylaşımı sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Bazı kullanıcılar uygulamayı sağlıklı bulduğunu söylerken bazıları ise uygulamayı mide bulandırıcı olarak değerlendirdi.

Bu kadarı da pes dedirtti! Kendi regl kanını içip yüzüne süren kadının açıklamaları şoke etti - Resim : 1

“TUVALETE ÇÖMELİP KABI DOLDURUYORUM”

Kadınlara tarih boyunca regl dönemlerinden utanmalarının öğretildiğini söyleyen Carter tampon ve pedlerin kadının kanını saklamak ve reglin normal işleyişini de bozmak için kimyasallar içerdiğini iddia ediyor. Aksine regl kanında kadınların ihtiyaç duydukları tüm besleyicilerin olduğunu öne süren Carter, News Dog Media sitesine verdiği demeçte regl olduğu dönemde tuvalette çömelip menstrual kapını çıkardığını ve bu kapta biriken kanı içtiğini anlattı. Bedeniyle iletişiminin çok iyi olduğunu söyleyen Carter ihtiyacına göre bazen birkaç yudum aldığını, bazen de biriken kanın tümünü içtiğini söyledi.

“BESLEYİCİ DEĞERLER İÇERİYOR”

Carter'ın regl kanında bulunduğunu savunduğu besleyici maddeler arasında da protein, demir, bakır, selenyum. Regl kanındaki besin maddelerinin kişinin sağlığıyla da ilişkili olduğunu iddia eden Carter, "Örneğin her gün zararlı şeyler yerseniz regl kanının o kadar da iyi olmayacaktır" dedi.

Regl kanını içmenin yanı sıra bu kandan yüz maskesi yaptığını da anlatan Carter, "Hiç ciddi cilt sorunları yaşamadım ama bu maskeler sayesinde cildimin en iyi halinde olduğunu hissediyorum" ifadesini kullandı.

İspanya sosyal medya sosyal medya fenomeni