Boris Johnson'a bir ret daha!

Boris Johnson'a bir ret daha!

Jeremy Corbyn'in lideri olduğu İngiliz İşçi Partisi ile diğer partiler, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın 31 Ekim'de Brexit'ten ayrılmadan önce erken seçime gitme talebini oylamayla reddetti

Başbakan Boris Johnson İngiltere'yi anlaşmalı ya da anlaşmasız, 31 Ekim'de Avrupa Birliği'nden (AB) çıkarma sözü vermiş buna karşı çıkan bazı milletvekillerini ise Brexit'i engellemek için Avrupa Birliği (AB) ile iş birliğine gitmekle suçlamıştı. Bunun üzerine İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn muhalefet partilerine birer mektup göndererek en kısa zamanda Johnson hükümetini devirmek için parlamentoda güvensizlik oylaması isteyeceklerini söyleyerek destek istemişti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise halka 31 Ekim'de AB ile yapılacak müzakerelerde Birleşik Krallığı kendisinin ya da İngiliz İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'nin temsil etmesi yönünde bir seçim yapmaları için çağrıda bulunarak, "Lütfen milletvekilinizden pazartesi günü oy kullanmasını isteyin. Böylelikle Brüksel'e gidip bu meseleyi çözmesi konusunda söz sahibi olabilirsiniz. Ben mi yoksa Jeremy Corbyn'i mi?" demişti. 

Boris Johnson, 9 Eylül Pazartesi günü için ikinci bir erken seçim oylamasına gitmeyi düşünürken, partiler bugün yaptıkları toplantıyla karşıt fikirde birleştiler. 

Hükümetin parlamentoda oylanan teklifi, 15 Ekim'de erken genel seçime gidilmesini öngörüyordu. Avam Kamarasında yapılan oylamada Johnson'ın ülkeyi 15 Ekim'de erken seçime götürmeyi öngören teklifi 65 "hayır" oyuna karşı 298 "evet" oyu almış ancak 650 üyeli parlamentodan geçmesi için gereken 3'te 2'lik çoğunluğa erişememişti.

Boris Johnson, salı günü meclisten geçen tasarı yenilgisinin ardından muhalefete destek veren 21 Muhafazakar Partili milletvekilini partiden ihraç etmişti.

son dakika son dakika haber İngiltere Brexit Boris Johnson Jeremy Corbyn