Boris'in zaferi yapay zeka tarafından yazıldı

Boris'in zaferi yapay zeka tarafından yazıldı

İngiltere Başbakanı Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, geçtiğimiz gün yapılan seçimde zafere imza atmıştı. Seçim gecesi yayınlanan yaklaşık 700 haberin yapay zeka tarafından yazıldığı belirtildi

Başbakan Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti, 365 sandalyeyle seçimi ilk sırada tamamladı.

Böylece Muhafazakarlar, 650 üyeli Avam Kamarasında salt çoğunluk olan 326'yı geçerek, 2 yıl aradan sonra yeniden tek başına iktidara geldi. 

Johnson'ın en büyük rakibi konumundaki Jeremy Corbyn liderliğindeki İşçi Partisi ise 203 sandalyeyle 2'nci sırada yer aldı. Böylece İşçi Partisi, 2017'de kazandığı 262 sandalyeden 59'unu kaybederek, 1935'ten bu yana en büyük yenilgisini almış oldu.

SEÇİM GECESİ 700 HABER YAPAY ZEKA TARAFINDAN YAZILDI

İngiliz yayın kuruluşu BBC, seçim gecesi yayınlanan yaklaşık yedi yüz haberin yapay zeka tarafından yazıldığını açıkladı.

BBC, genel seçimlerde sonuçların açıklandığı her bölge için, bilgisayar tarafından yazılan ayrı bir haber yayınladıklarını açıkladı. Yapay Zeka'nın İngilizce ve Galce olarak yazdığı haberler, yayımlanmadan önce bir editör tarafından kontrol edildi. 

Yaklaşık 700 haberde, hangi bölgede kimin önde olduğu ve sandıkların ne kadarının açıldığı gibi bilgilere yer verildi. Geçmiş dönemlerdeki oy oranları karşılaştırıldı.

Uzmanlar, sistemin insanların yerini alması için değil, haber akışının zenginleştirilmesi için tasarlandığı söylüyor.

İngiltere Boris Johnson Muhafazakar Parti yapay zeka haberler