Bolton'un kitabı kriz çıkardı: Trump'ı 'Keman gibi çalma' iddialarına Kremlin'den yanıt geldi!

Bolton'un kitabı kriz çıkardı: Trump'ı 'Keman gibi çalma' iddialarına Kremlin'den yanıt geldi!

ABD eski Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un 'The Room Where It Happened: A White House Memoir' adlı kitabı ABD'yi karıştırmaya devam ediyor. Kitapta yer alan Rusya Devlet Başkanı Putin ile ilgili ifadelere Kremlin'den açıklama geldi

John Bolton, kriz yaratan 'The Room Where It Happened: A White House Memoir' (Olayın Gerçekleştiği Oda: Bir Beyaz Saray Hatıratı) kitabının tanıtımı için verdiği röportajda, Putin'in Trump'ı keman gibi çalabildiğini düşündüğünü iddia etmişti.

Gazetecilere konuşan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Bolton'ın "Putin, Trump'ı keman gibi çalabildiğini düşünüyor" iddiasını değerlendirdi. Peskov, "Hayır, Putin Trump'ı keman gibi çalamaz. Putin, Trump'la ilgili ne düşündüğünü birçok kez röportajlarda söyledi" dedi. Peskov, Putin'in Trump'ın kolayca manipüle edilemeyeceğini düşündüğünü ifade etti.

KRİZ ÇIKARAN KİTAP... POMPEO 'HAİNLİKLE' SUÇLADI

VENEZEULA KONUSUNDA DA PUTİN'İN GERİ ADIM ATTIRDIĞI İDDİASI

ABD yönetiminin yayımlatmamak için elinden geleni yaptığı Bolton'ın kitabında, Donald Trump'ın Venezuela'yı işgal etmeyi düşündüğü ancak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeden sonra geri adım attığı öne sürüldü.

Bolton, Putin'in 'Sovyet tarzı akıllıca bir propaganda' kullandığını ve Guaido'yu Trump'ın başkanlık yarışındaki rakibi Hillary Clinton ile karşılaştırdığını öne sürdü.

John Bolton The Room Where It Happened: A White House Memoir Donald Trump Kremlin Putin