Bolton'ın görevden alınmasına İran'dan yorum: Bizi 3 ay içerisinde yok edeceğini vaat etmişti, kendisi gitti

Bolton'ın görevden alınmasına İran'dan yorum: Bizi 3 ay içerisinde yok edeceğini vaat etmişti, kendisi gitti

ABD Başkan Donald Trump'ın Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ı görevden almasına ilişkin açıklama yapan İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii "Bizi 3 ay içerisinde yok edeceğini vaat etmişti, biz halen duruyoruz ancak o gitti" dedi.

İran Hükümet Sözcüsü Ali Rebii, sosyal medyadan, Bolton'ın ABD Başkanı Donald Trump tarafından görevden alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

"İRAN DÜŞMANLARI TEK TEK SAHNEYİ TERK ETTİ" 

Bolton'ın aylar önce "İran'ın 3 ay sonra olmayacağı" vaadinde bulunduğunu hatırlatan Rebii, "Biz halen duruyoruz ancak o (Bolton) gitti. Tüm İran düşmanları aynı şekilde tek tek sahneyi terk etti. Ekonomik terörün ve savaşın en büyük savunucusunun ihraç edilmesiyle Beyaz Saray, İran gerçeğini anlamak için daha az engelle karşılaşacak." ifadelerini kullandı.

NE OLDU?

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan ABD Başkanı Trump, "John Bolton'u Beyaz Saray'ın artık kendisinin hizmetlerine ihtiyacı olmadığı konusunda dün gece bilgilendirdim" diye konuştu.

Kendisinin birçok konuda Bolton ile anlaşamadıklarını belirten Trump, "Ondan istifa etmesini istedim, ki istifası bu sabah elime geçti. John'a hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Trump, yeni Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı'nın ismini ise önümüzdeki hafta açıklayacağını söyledi.

Bolton sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Dün gece istifa etmeyi teklif ettim, Başkan Trump, 'Bunu yarın konuşalım' dedi" ifadelerini kullandı.

ABD İran Donald Trump John Bolton