BM Zirvesi'ne 'selfie' damgası!

BM Zirvesi'ne 'selfie' damgası!

El Salvador'da kökleri Osmanlı egemenliğindeki Filistin'e dayanan Nayib Bukele, düzenlenen devlet başkanlığı seçimlerini büyük farkla kazanarak ülkenin ilk Filistin kökenli devlet başkanı olmuştu. Bukele, BM Zirvesi'nde çektiği selfie ile dikkat çekti

Geçtiğimiz hafta New York'ta dünya liderlerinin katılımıyla düzenlenen BM Genel Kurulu'nda El Salvador'un 38 yaşındaki Devlet Başkanı Bukele, kürsüye çıktığında cep telefonunu çıkararak selfie çekti.

Bukele, "İnanın, bu selfieyi burada yapılan konuşmadan çok daha fazla insan görecek" dedi. Konuşması bittikten sonra fotoğrafı Twitter hesabına yükleyen Bukele'ye bir saatten daha az sürede 10 bine yakın beğeni gelirken, "Belki birkaç yıl içinde böyle bir toplantı için New York'a seyahat etmemize gerek kalmayacak, video konferans yoluyla milyonlarca dolar daha az harcama yapacağız, eminim benzer etkiyi yaratacak" ifadelerini kullandı. 

OSMANLI TORUNU BUKELE

Başkent San Salvador'un eski Belediye Başkanı olan Nayip Bukele'nin kökleri Osmanlı Devleti egemenliğindeki Filistin'e dayanıyor. Bukele, 20. yüzyılın başında Filistin'in Kudüs topraklarından Osmanlı pasaportuyla Güney Amerika'ya göç etmiş bir aileden geliyor.

Babası, tanınmış Müslüman bir iş adamı ve yerel imam olan Bukele, 1981'de San Salvador'da dünyaya geldi. Babası Armando Bukele El Salvador Müslüman toplumunun önde gelen figürlerinden biriydi. 

Bukele başkanlık kampanyası sürecinde kısa cümlelerle etkili bir iletişim kurdu. Özellikle sosyal medyayı çok iyi kullanarak vaatlerini anlattı.

Kampanyasında kullandığı "İktidardakiler çaldıklarını geri verseler, kalan para hepimize yeter" gibi sloganlarla özellikle gençler arasında büyük sempati kazandı. 

Kot pantolon ve deri ceket gibi gündelik kıyafetlerle halkın arasına çıkmayı seven Bukele, politikacı olarak farklı bir profil çizdi. 

Seçimin ilk turunda oyların yüzde 54'ünü alarak başkan seçilen Bukele, 1984'ten bu yana ARENA ve FMLN dışında bir partiden devlet başkanı seçilen ilk isim oldu.

El Salvador Nayib Bukele BM Genel Kurulu selfie