Blınken: Netanyahu ile olan görüşmem yapıcı geçti

HABER MERKEZİ
Blınken: Netanyahu ile olan görüşmem yapıcı geçti

Son dakika haberi... ABD Dışişleri Bakanı Blınken: "Netanyahu ile olan görüşmem yapıcı geçti, bana ABD'nin ateşkes planını desteklediğini söyledi" açıklamasında bulundu.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması için yapılan müzakereleri görüşmek için gelen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'la bir araya geldi.

Görüşme sonrası açıklamada bulunan Blinken, "Netanyahu ile olan görüşmem yapıcı geçti, bana ABD'nin ateşkes planını desteklediğini söyledi" ifadelerini kullanarak, "Gazze'de çocuk felci virüsüne rastlanması endişe verici, İsrail hükümeti ile aşılama planı üzerinde çalışıyoruz" dedi. 

"ABD'NİN ANLAYIŞINI TAKDİR EDİYORUM"

İsrail Başbakanı Netanyahu ise görüşme sonrasu yaptığı açıklamasında "Rehinelerimizin serbest bırakılmasına yönelik ortak çabalarımız sırasında ABD'nin hayati güvenlik çıkarlarımıza gösterdiği anlayışı takdir ediyorum. Ve şunu vurgulamak isterim: Anlaşmanın ilk aşamasında, maksimum sayıda rehinenin canlı olarak serbest bırakılması için çaba gösteriliyor." açıklamasında bulundu.