BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin'den üçüncü doz aşı açıklaması! Çocuklar için de tarih verdi

koronavirüs
BioNTech kurucusu Prof. Dr. Uğur Şahin'den üçüncü doz aşı açıklaması! Çocuklar için de tarih verdi

Almanya'da mRNA teknolojisiyle Covid-19'a karşı aşı geliştiren BioNTech şirketinin CEO'su ve kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin, Kölner Stadt-Anzeiger gazetesine yeni açıklamalarda bulunarak, vakaların sonbaharda artacağını dile getirdi

BioNTech'in kurucuları Prof. Dr. Uğur Şahin, Alman gazetesi Kölner Stadt-Anzeiger'e açıklamalarda bulundu.

İki doz aşı olan yetişkinlere güçlendirici amaçlı üçüncü doz aşıların yapılması çağrısını yineleyen Uğur Şahin, "Zayıflamış bağışıklık savunması olan kişilerin üçüncü doz aşı yaptırmaları son derece mantıklı olur" dedi.

"ÇOCUKLAR İÇİN BU YIL AŞI KULLANILABİLİR"

5 ila 11 yaş grubu çocuklar için Covid-19 aşısına ilişkin bilgileri de paylaşan Şahin, çocuklara yönelik aşının bu yıl kullanabileceğini düşündüğünü söylerken, "Tüm veriler iyi görünür ve yetkililer onay verirse, bu yol olması muhtemel. Eylül sonuna kadar Avrupa ve ABD'deki yetkililere sunacağımız verilerden sonuç almayı umuyoruz" dedi. 

Aşılama kampanyasında daha fazla çaba gösterilmesi çağrısında bulunan Uğur Şahin, "Henüz yeterli aşı kotamızın olmadığını kabul edip pes etmemeliyiz." ifadelerini kullanırken, aşılamaya yardımcı olabilecek en önemli şeyin bilgilenmek olduğunun altını çizdi. Doktorların vatandaşları görüşmeler yapmak için ikna etmek, aşıya erişimi kolaylaştırmak gibi girişimlerde bulunabileceklerini söyledi. 

 

"SONBAHAR AYLARINDA ARTIŞ GÖSTEREBİLİR"

Şahin, Almanya'da artış gösteren Delta varyantı ve aşılamanın yetersiz olmasına dair sonbahar aylarında vaka sayılarında artış beklediğinin de altını çizdi. 

BionTech kurucusu Şahin, "Virüsün enfekte etme oranı ne yazık ki çok yüksek. Nüfusun yüzde 70 veya 80'i aşılı olsa bile, kalan yüzde 20 aşısız olduğu için ek koruyucular olmadan vaka artışını engelleyemeyiz. Vakaları kontrol altına almak için özellikle kapalı alanlarda hala önlemlere ihtiyacımız var" dedi. 

"ÜÇÜNCÜ DOZ MANTIKLI OLUR"

Üçüncü dozun varyantlara karşı olan mücadelede de etkili olacağının altını çizen Şahin, "Ön çalışmalar Delta varyantının koronavirüse kıyasla on ila bin kat arasında daha fazla virüs ürettiğini gösterdi. Bugüne kadar yaptığımız araştırmalar ve İsrail’den gelen ilk veriler, üçüncü dozdan sonra yeni varyanta karşı korumanın tamamen geri kazanıldığını gösteriyor. Bağışıklığın korunması için üçüncü doz aşı yaptırmak faydalı olur" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Almanya BioNTech Prof. Dr. Uğur Şahin koronavirüs