Bin Ladin'in örgüt üyeleriyle 'erotik videolara' gizlenmiş şifrelerle haberleştiği iddia edildi

Bin Ladin'in örgüt üyeleriyle 'erotik videolara' gizlenmiş şifrelerle haberleştiği iddia edildi

El Kaide'nin kurucusu Usame bin Ladin'in, örgüt üyeleriyle "erotik" videolarına gizlenmiş şifreli mesajlarla iletişim kurduğu iddia edildi

El Kaide'nin kurucusu Usame Bin Ladin'in, Pakistan'ın Abbotabad kentinde ABD güçleri tarafından öldürülmesinin üzerinden dokuz yıl geçti. 

ABD'de bir belgesel kanalı, CIA'ye ait Bin Laden hakkında "örgüt ile haberleşme analizi" adlı rapor yayınlandı.  

ÖRGÜT İLE EROTİK FİLMLERE GİZLENMİŞ ŞİFRE İLE HABERLEŞME

Analiz sonuçlarını elde eden National Geographic belgesel kanalı "Bin Ladin’nin Sabit Diskleri" adlı raporda verdiği detayda, Ladin'in El Kaide üyeleriyle erotik filmlerin içine şifrelenmiş kelimelerle iletişime geçtiğini açıkladı. 

Bin Ladin’in elektronik postalara güvenmediği ve dış dünyayla kuryeler aracılığıyla haberleştiği bilinirken, Bin Ladin'in, önemli ve tehlikeli emirlerini erotik videolarına şifreli olarak gizleyerek örgüt üyelerine ulaştırdığı kaydedildi. Ladin'in bu sayede tespit edilmekten kaçındığı ileri sürüldü. 

Bin Ladin'e ait videolarda erotik görüntülerin yer aldığı bilgisi ilk kez 2011 yılında Reuters haber ajansı tarafından açıklanmış, yetkililer videoların herkese açık şekilde yayınlanması ve içeriği hakkında bilgi vermekten kaçınmış olsa da 'koleksiyonun' oldukça kapsamlı olduğu ifade edilmişti. 

Videolar hakkındaki iddialar gizemini korurken, Bin Ladin'in evinde ya da bilgisayarında internet olmadığı, ancak birkaç televizyonun olduğu belirtiliyor. 

bugüne kadar çekilen pek çok film ve belgeselde, Bin Ladin'in alçakgönüllü oluşunsdan, ailesi ve sevenleri tarafından değer gördüğü aktarılırken, yeni belgeseldeki videolara dair iddialarda onun ikiyüzlü oluşu vurgulanıyor. 

ABD, Bin Ladin'i 2011 yılında düzenlediği bir operasyonla öldürmüştü.

Kaynak: Haber Global TV

Usame Bin Ladin el kaide şifreli mesaj