Bill ve Melinda Gates'in 27 yıllık evliliği resmen sona erdi: Serveti nasıl paylaşacakları netleşti

Bill ve Melinda Gates'in 27 yıllık evliliği resmen sona erdi: Serveti nasıl paylaşacakları netleşti

Dünya yazılım devi Microsoft'un patronu ve dünyanın en zengin işadamı Bill Gates'in eşi Melinda Gates boşanma kararlarıyla herkesi şaşırtmıştı. Son yılların en pahalı boşanma davalarından biri sonuçlandı. Çift, 27 yıllık evliliklerini resmen sonlandırdı.

Dünyanın hayranlıkla karşıladığı evlilik açıklamalarından kısa bir süre sonra Bill Gates ve Melinda Gates çiftinin ''Evliliği sonlandırma kararı'' aldıkları açıklanmış, "İlişkimiz üzerinde çok düşündükten ve çok çalıştıktan sonra, evliliğimizi sonlandırma kararı aldık. Son 27 yılda, üç harika çocuk yetiştirdik ve tüm insanların sağlıklı, üretken bir yaşam sürmesini sağlamak için tüm dünyada çalışan bir vakıf kurduk. Bu misyona olan inancımızı paylaşmaya devam ediyoruz ve vakıfta birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz; ancak hayatımızın bu sonraki cümlesinde bir çift olarak birlikte ilerleyebileceğimize artık inanmıyoruz. Bu yeni hayatın başlangıcında ailemiz için alan ve mahremiyet istiyoruz." ifadelerini kullanmışlardı.

RESMEN BOŞANDILAR

Gates çiftinin boşanma süreci sonuçlandı. Mayıs ayında mahkemeye başvuran çift, 27 yıllık evliliklerini resmen sonlandırdı. Bill ve Melinda Gates’in 130 milyar dolarlık serveti nasıl paylaşacağı uzun süre tartışılırken, çiftin bu konuda bir anlaşma imzaladığı belirtildi.

SOYADINI KULLANMAYA DEVAM EDECEK

Mal paylaşımının detayları paylaşılmazken, ABD basını Bill ve Melinda Gates’in 65’er milyar dolarla eşit pay aldığını öne sürdü. Melinda’nın boşanmaya rağmen Gates soyadını kullanmaya devam edeceği, çiftin beraber kurdukları Bill ve Melinda Gates vakfında da çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

EŞİNE 1.8 MİLYAR DOLARLIK HİSSE AKTARMIŞTI

Bill Gates’in 130 milyar dolarlık servetini, boşanma nedeniyle eşiyle yarıya yarıya paylaşılacağı konuşulmuş, dünyanın en pahalı boşanması olarak gösterilen olayda Bill Gates’ten ilk adım gelmiş, Bill Gates, eşi Melinda’ya 1.8 milyar dolarlık hisse devretmişti.

Devir işleminin Canadian National Railway Co.’nun 1.5 milyar dolar değerindeki 14 milyon hissesini ve AutoNation’ın yaklaşık 309 milyon dolar değerindeki 2.9 milyon hissesini içerdiği ifade edildi. Boşanma ile servetin yarı yarıya bölünmesi durumunda Gates’in en zenginler listesinde dördüncü basamaktan 17’nci sıraya düşmesi bekleniyordu. 

SORUMLULUĞU ÜZERİNE ALDI

Boşanma sürecinde eşini aldattığı iddia edilen Bill Gates, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte evliliklerinin bitişiyle ilgili konuşmuştu. Allen & Co'nun 'milyarderler için yaz kampı' etkinliğine katılan bir kaynak Gates'in sorumluluğu üzerine aldığını ifade ederek, "Her şeyi berbat ettiğini itiraf etti. Boşanmanın kendi hatası olduğuna gönderme yaptı. Biraz duygusal görünüyordu. Neredeyse ağlamanın eşiğine geldi" dedi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Microsoft Bill Gates melinda gates