Biden'ın skandal sözleri sonrası Trump'tan dikkat çeken Erdoğan açıklaması

Biden'ın skandal sözleri sonrası Trump'tan dikkat çeken Erdoğan açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump rakibi Joe Biden'a atıfta bulunarak "Erdoğan gibi birinci sınıf satranç oyuncusu olan yabancı liderlerden dolayı onlarla baş edecek, zihinsel olarak sıhhatli olmayan bir başkana sahip olamayız" dedi.

ABD Başkan adayı Joe Biden'ın skandal Türkiye açıklamalarının ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili çarpıcı açıklamalar geldi. 

Fox News canlı yayına katılan Trump, kasımdaki seçimlerdeki rakibi Demokrat Partili Joe Biden'ın göreve uygun olmadığını savunarak, "Erdoğan gibi birinci sınıf satranç oyuncusu olan yabancı liderlerden dolayı onlarla baş edecek, zihinsel olarak sıhhatli olmayan bir başkana sahip olamayız" dedi.

Sözlerine devam eden ABD Başkanı, "Geçen hafta dünya liderleri benden Erdoğan'ı bir aramamı rica etti. Neden diye sordum. Dediler ki 'O bir tek seni dinler, bizi dinlemiyor.' Bu ABD yüzünden mi diye sordum. 'Hayır. Senin yüzünden, senin kişiliğin yüzünden. Dinleyeceği tek kişi sensin. Çünkü o kişilik bir tek sende var. Onunla anlaşabiliyorsun.'  Ve biliyor musunuz, bunu herkesin ortasında söylemek istemiyorum, ama bu doğru. Ben onunla anlaşabiliyorum. Beni dinliyor." ifadelerini kullandı.

Donald Trump Joe Biden Recep Tayyip Erdoğan