Biden 'Despacito'yla dans etti, Trump 'Bu ne?' dedi

ABD Başkanlık yarışında Trump'ın rakibi Joe Biden, Hispanik kökenli seçmenlerin desteğini almak için Florida'ya gerçekleştirdiği ziyarette "Despacito" parçasını çalarak ritim tuttu, Trump "Bu tam olarak nedir?" diye sordu

Florida'da Hispanik kökenli seçmenlerden oy kazanmaya çalışan Demokrat başkan adayı Joe Biden, bu kesimden sanatçıları ön plana çıkararak "Bu insanların herhangi birinin yeteneği bende olsaydı alkışlanarak başkan seçilirdim" dedi. 

Kampanyasına ünlü şarkıcı Ricky Martin'i de dahil eden Biden, ünlü şarkıcı tarafından takdim edilerek sahneye çıktığında "Sizlere söylemek istediğim bir şey var. Bekleyin" diyerek telefonunu çıkarıp Fonsi'nin "Despacito" parçasını çalarak ritim tuttu.

Bu sırada oldukça neşeli görünen Biden, "Bu insanların birinin yeteneği bende olsaydı alkışlanarak başkan seçilirdim" dedi.

Seçim kampanyası için sahneye çıkan Porto Rikolu şarkıcı Ricky Martin ABD Başkanı Donald Trump'ın 2017'de Porto Riko'yu yıkıp geçen Maria Kasırgası sonrası bölgeye gittiğinde maddi yardım bekleyen halka tuvalet kağıdı fırlattığını hatırlatarak, tüm Porto Rikolulardan "karakter sahibi" sözleriyle tanımladığı Biden'ı desteklemelerini istedi ve "Biden, nerede doğmuş, nasıl görünüyor ya da kimi seviyor olursanız olsun herkesin bu ülkede bir yeri olduğuna inanıyor" dedi.

Eski Beyaz Saray yetkilisi Miles Taylor geçen ay yaptığı açıklamada, Trump'ın Karayipler'de ABD'ye ait bir toprak olan Porto Riko'yu "kirli" ve yoksul" bir yer olarak gördüğü için satmak ya da Grönland'la takas etmek istediğini belirtmişti.

TWITTER İLK KEZ TRUMP'IN BIDEN VİDEOSUNU 'SAHTE MEDYA' OLARAK İŞARETLEDİ

Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimlerdeki rakibi Joe Biden'a ilişkin iki kez paylaştığı bir videoyu "sahte medya" olarak işaretledi.

Biden'ın, katıldığı bir etkinlikte telefonundan açtığı 'Despacito' şarkısının söz konusu videoda değiştirildiği görülüyor. Trump, söz konusu videoyu, "Bu tam olarak nedir?" mesajıyla paylaşmıştı.

Bir Twitter sözcüsü, 2,8 milyondan fazla kez izlenmiş videonun, yapay olduğu ve manipulasyon içerdiği gerekçesiyle etiketlendiğini söyledi.

Öte yandan, Biden'ın dijital direktörü Rob Flaherty, Twitter'ın bu hamlesini yetersiz bulduğunu belirterek platformu eleştirdi. Flaherty, "Bu, Trump'ın sahte video üzerinden paylaştığı ikinci tweet'ti. Alttaki "sahte medya" yazısı neredeyse görünmüyor" dedi. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Joe Biden ABD Başkanlık seçimleri Donald Trump Ricky Martin