Biden canlı yayında pot kırdı, aday Harris kahkahayla yanıt verdi!

Biden canlı yayında pot kırdı, aday Harris kahkahayla yanıt verdi!

ABD'nin Atlanta kentinde yapılan ve NBC kanalından canlı yayınlanan oturumda 10 Demokrat aday adayı kozlarını paylaştı. Demokratlar arasındaki yarışı halen önde götüren eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, kadın aday Kamala Harris'e karşı pot kırdı

Canlı yayına Demokratlar arasındaki yarışı halen önde götüren eski Başkan Yardımcısı Joe Biden ile onu takip eden Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren ve Vermont Senatörü Bernie Sanders'ın yanı sıra Cory Booker, Pete Buttigieg, Tulsi Gabbard, Kamala Harris, Amy Klobuchar, Tom Steyer ve Andrew Yang katıldı.

Demokrat rakipleri 5. kez buluşturan canlı yayında ana gündem maddesi, Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisinde Başkan Donald Trump'a yönelik yürütülen azil soruşturması oturumları oldu. 

Önceki tartışmalara kıyasla daha sakin geçen canlı yayında Demokrat aday adayları, Trump'ın Ukrayna konusunda yasaları ihlal ettiği ve "koltuğunu siyasi rakiplerine karşı kullandığı" iddiasında birleşti.

CANLI YAYINDA BIDEN'DAN KADIN ADAYA GAF

Demokratların yarışı önde götüren adayı Joe Biden, Kamala Harris'ten yalnızca bir metre kadar uzakta durmasına rağmen, kendisinin siyahi kadınların  desteğini alan tek aday olmasıyla övündü, ancak söylediğini hızla düzeltmek zorunda kaldı. 

Afrikalı Amerikalılardan aldığı 'muazzam destek' hakkında kısa bir konuşma yapan, kendisinin 2008 yılında seçilen ABD eski Başkanı Barack Obama'nın zafer kazanan koalisyonunun yarattığı bir ürün olduğunu söyleyen eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, "Siyahi toplulukta beni destekleyen, beni ilan eden çok fazla insan var, çünkü beni tanıyorlar, kim olduğumu biliyorlar. Amerika Birleşik Devletleri Senatosu'nda Afro-Amerikan kadınların desteğini alan tek kişiydim" ifadelerini kullanınca, yanı başında duran ABD senatosu adayı Kamala Harris, "Hayır. Bu doğru değil. Diğeri burada" dedi. Bu sırada kahkaha atarken, izleyiciler de alkışlarıyla destek verdi.

Biden, "Hayır, ben ilk dedim" diyerek kendini çabucak topladı. 

Joe Biden Kamala Harris Atlanta ABD Başkanlık seçimleri