Beyaz Saray'dan "Zelenskiy nerede, güvende mi?" sorusuna cevap

Rusya Ukrayna Savaşı
Beyaz Saray'dan "Zelenskiy nerede, güvende mi?" sorusuna cevap

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Daleep Singh, Rusya'ya, Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekat nedeniyle uygulanan yaptırımların etkili olacağı yönünde görüş bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki ve Singh, Beyaz Saray'da düzenledikleri basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"STRATEJİK HEDEFLERİNİN ÖNÜNÜ KESECEĞİZ"

Singh, Rusya ile her zaman diplomasi seçeneğinin olduğunu ancak şu aşamada yaptırımların uygulanması gerektiğini belirterek, bugün özellikle Rusya'nın bankacılık sistemini hedef alan yaptırımlar uyguladıklarını anımsattı.

Rusya'ya uygulanan yaptırımların benzerinin daha önce görülmediğini kaydeden Singh, "Bu yaptırım paketi ve ihracat kısıtlamaları ile Rusya'yı küresel finans sistemlerinden izole edeceğiz, Rusya'nın en son teknolojiye erişimini keseceğiz ve Putin'in ekonomisini çeşitlendirmek ve modernleştirmeye yönelik stratejik hedeflerinin önünü keseceğiz." ifadesini kullandı.

Singh, söz konusu yaptırımların Rusya ekonomisi üzerindeki etkisinin görülmesinin zaman alabileceğini de sözlerine ekledi.

ZELENSKİY NEREDE, GÜVENDE Mİ?

Psaki ise ABD Başkanı Joe Biden'ın Ukrayna'daki gelişmeleri yakından izlediğine ve ulusal güvenlik ekibinden düzenli olarak bilgi aldığına işaret ederek, yaptırımların etkili olacağını düşündüklerini belirtti.

Psaki, Zelenskiy'nin güvenliğine ilişkin soruya da cevap verdi. Beyaz Saray'ın, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin nerede olduğunu bildiğini, ancak bu konuda detay veremeyeceğini vurgulayan Psaki, "Zelenskiy ile yakın temas halindeyiz." ifadesini kullandı.

"ABD, UKRAYNALI MÜLTECİLERİ KABUL ETMEYE HAZIR MI?"

Jen Psaki, bir gazetecinin "ABD, Ukraynalı mültecileri kabul etmeye hazır mı?" sorusuna, "Evet hazırız. Ancak Ukraynalıların ilk tercihi çevre ülkeler olacaktır." yanıtını verdi.

"BİDEN'IN UKRAYNA'YA ASKER GÖNDERMEME TUTUMUNDA BİR DEĞİŞİKLİK YOK"

Ukrayna'ya insani yardım gönderdiklerini dile getiren Psaki, "Biden'ın Ukrayna'ya asker göndermeme tutumunda bir değişiklik yok." yorumunda bulundu.

Psaki, toplantının sonunda "Putin'in, Ukrayna'dan da büyük emelleri var." sözlerini sarf etti.

Kaynak: AA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki Jen Psaki Beyaz Saray ukrayna Rusya