Beyaz Saray'dan S-400 açıklaması! Diyalog devam edecek

Beyaz Saray'dan S-400 açıklaması! Diyalog devam edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Biden görüşmesinin ardından Beyaz Saray'dan S-400'lerle alakalı bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada S-400'ler için diyaloğun devam edeceği belirtildi.

Brüksel'de gerçekleşen NATO Zirvesi sonrası Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden'ın görüşmesinin detaylarını açıkladı. 

"DİYALOG SÜRECEK"

ABD Başkanı Joe Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile s-400 konusunu görüştüğü, çözümün olmadığı ama diyaloğun devam edeceği belirtildi. 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Başkan Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü, S-400'ler ile ilgili diyalog devam edecek" ifadeleri kullanıldı.

AFGANİSTAN'DAKİ HAVALİMANININ GÜVENLİĞİ

İki lider Türkiye'nin Kabil Havalimanını koruması konusunda anlaştı.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Saullivan, iki liderin Afganistan'daki havalimanının güvenliğine ilişkin Türkiye'nin rolü hakkında konuştuğunu, Başkan Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın havalimanının güvenliğinin sağlanması hususunda Türkiye'nin öncü rol alması için anlaşmaya vardığını açıkladı. Biden'ın bu konuda Ankara'ya gereken desteği vereceği belirtildi. 

Afganistan'daki havalimanının güvenliği ile ilgili yapılan açıklamada şunlar söylendi:

"Biden ve Erdoğan Afganistan'daki havalimanının güvenliğine dair taahhütlerini bildirdi. ABD yönetimi, Afganistan'daki havalimanının güvenliğinin Türkiye tarafından sağlanamaması durumunda ayrı bir plan yapıyor."

son dakika son dakika haber