Berlin'de geceleri tek başına dolaşmamanız gereken mahalleler

Almanya
Berlin'de geceleri tek başına dolaşmamanız gereken mahalleler
Fotoğraf: DepoPhotos

Alman polisi Berlin'de suç oranının en yüksek olduğu ve geceleri tek başına dolaşmanın tehlikeli sayıldığı yerleri sınıflandırdı.

Alman polisi Berlin'de dokuz yeri suçla dolu olarak sınıflandırıyor: Alexanderplatz, Leopoldplatz, Schöneberg-Nord (Nollendorfplatz bölgesinde ve Regenbogenkiez'in bazı kısımlarında), Görlitzer Park, Warschauer Brücke, Kottbusser Tor,Hermannstrasse'nin bazı kısımları, Hermannplatz ve Riga Caddesi!

2021 yılında görevden ayrılan Berlin Belediye Başkanı Michael Müller, "Berlin geceleri sizin için çok tehlikeliyse taksiye binmelisiniz" diyerek siyasetçiler arasında bir tartışma başlatmıştı. Müller, “Girilmez bölge şu anlama gelir: Canınız ve uzuvlarınız için korkmanız gerektiği için gece veya gündüz hiçbir zaman girmeye cesaret edemediğiniz alanlar... Berlin'de böyle bir durum sadece geceleri olabilir. O yüzden gece geç saatlerde tek başınıza yürümektense taksiye binmeyi tercih edebileceğiniz alanlar bulunuyor" açıklamasıyla gündemi sarsmıştı.

Başkanın bu sözleri, muhalefet tarafından "Peki ya taksiye parası yetmeyenler Bay Müller? Hükümet şehrimizdeki güvenlikten çoktan vazgeçti mi?" cevabını almıştı.

Almanya'da yaşayan kullanıcı, bir forum sayfasına "Berlin'in en tehlikeli bölgesi hangisi: Wedding mi, Neukölln mü yoksa Kreuzberg mi?" sorusunu yazarak yeni bir tartışmayı ateşledi. Berlin sakinlerinden gelen cevaplar şu şekilde oldu:

"Kreuzberg, Neukölln ya da Weddşng fark etmez. Bu ilçelerin her birinde geceleri uzak duracağım sokaklar var, ama aynı zamanda kendimi nispeten güvende hissedeceğim sokaklar da var."

"Berlin sandığınız kadar tehlikeli değil. Soyulmak istemiyorsanız, çok fazla turistin olduğu yerlere dikkat etmelisiniz; Çünkü orada uluslararası örgütlü hırsız çeteleri dolaşıyor."

"En tehlikeli iki bölge Mitte (Wedding) ve Friedrichshain-Kreuzberg olurken, onu Charlottenburg-Wilmersdorf ve Neukölln takip ediyor."

"Neukölln ya da Kreuzberg'e şahsen ben girmezdim. Eğer kiralar 'ucuz' ise bunun bir nedeni vardır..." (Artı49)

Kaynak: Diğer

Berlin Almanya turizm gezi