"Benzinin litresi '3000 lira' olsun!"

Almanya benzin Küresel ısınma İklim değişikliği
"Benzinin litresi '3000 lira' olsun!"

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarına gelen son zamlar cep yakarken Almanya'da ise benzin fiyatları için bambaşka bir tartışma yaşanıyor.

Berlin Humboldt Üniversitesi Yurttaşlık Hukuku Bölüm Başkanı ve Noter Enstitüsü Direktörü Gregor Bachmann sosyal medya hesabından paylaştığı gönderide benzin fiyatının litre başına en az 100 Euro'ya (3 bin lira) yükseltilmesini önerdi.

Bachmann, iklimin korumasına gereken önem ve değerin verilmesi için benzin fiyatının litre başına en az 100 Euro'ya yükseltilmesi gerektiğini savundu.

Alman profesör, sosyal medya hesabında şu tweet'i paylaştı: "Ancak bir litre benzinin fiyatı 100 Euro veya daha fazla olduğunda, bizim sevgili yurttaşlarımız otomobilsiz de olması için kafa yormaya başlayacaklardır." Aynı zamanda konuyla ilgili olarak Almanya'da yayınlanan Bild gazetesine verdiği röportajda ise "Biz gezegenlere ve üçüncü şahıslara yük olduğu için hepimiz refaha alıştık" diyerek düşüncesini dile getirdi ve ekledi: "Çok fakir olanların zaten otomobilleri yok. Otomobil sahibi olanlar imtiyazlı konumdalar. Benzin fiyatlarındaki artış imtiyazlıları ve orta sınıfı etkileyecektir. Otomobil kullanmak biraz can acıtmalı ki, insanlar iklim dostu ulaşımı tercih etmeye zorlansınlar." dedi.

Artı49'da yer alan habere göre kendisinin elektrikli otomobili olduğunu, ancak 14 km. Uzakta olan evinden işine bisikletiyle gidip geldiğini söyleyen Gregor Bachmann, iklim korumada hedefe ulaşılması için insanların toplu taşımaya yönlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Tweet'in Almanya'da gündem olması üzerine Bachmann ''Benzin fiyatlarıyla ilgili tweetim nefret uyandırdı, Almanlardan biraları ve arabaları hariç her şeylerini alabilirsiniz. Tabi ki 100 Euro gerçeklikten uzak ama CO2 fiyatlarının önemli ölçüde artması gerektiği bir gerçek'' ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Diğer

Küresel ısınma iklim değişikliği Almanya Benzin akaryakıt fiyatları