'Ben Efsaneyim' filminin ünlü senaristi aşı karşıtlarına tepki gösterdi: Ne zombisi onu ben uydurdum!

koronavirüs
'Ben Efsaneyim' filminin ünlü senaristi aşı karşıtlarına tepki gösterdi: Ne zombisi onu ben uydurdum!

Hollywood'un ünlü oyuncusu Will Smith'in başrolde oynadığı bilim kurgu filmi I Am Legend'ın (Ben Efsaneyim) senaristlerinden Akiva Goldsman, aşıların insanları filmdeki gibi zombiye çevireceği söylentilerine cevap verdi ve "Aman Tanrım! Bu bir film. Ben bunu uydurdum. Gerçek değil" dedi

ABD'de koronavirüs aşısı karşıtları, Will Smith'in başrolde oynadığı 2007 yapımı "Ben Efsaneyim" filmini bahane ederek, aşı olanların zombiye dönüşeceğini iddia etti. İddialara filmin senaristi Akiva Goldsman sert tepki gösterdi.

Başrolünde Amerikan aktör Will Smith'in oynadığı 2007 yapımı film, kanseri tedavi etmek için kızamık hastalığının genetiğini yeniden yapılandırmaya yönelik başarısız bir girişimin, dünya nüfusunun yüzde 99'unu öldürmesini konu ediniyor. Enfeksiyondan kurtulanlar ise mutant zombil yaratıklara dönüşüyor.

Sosyal medyada ise bir süredir koronavirüs aşısı olan kişilerin başına da benzer bir şey geleceğine dair asılsız iddialar dolaşıyor.

ABD'nin New York kentindeki bir mağaza sahibi, geçen hafta aşı olmayı reddeden bir çalışanının endişesine gerekçe olarak filmi gösterdiğini söylemiş, haber Amerikan medyasında büyük yankı bulmuştu.

Filmi aşı karşıtlığına bahane olarak gösteren paylaşımlar Facebook tarafından "Yanlış bilgi içeriyor" olarak etiketleniyor. Film, aşı karşıtlarının yanlış bilgi yaymak için kullandığı tek yapım değil. Children of Men, Son Umut ve Matrix filmleri de bazı aşı karşıtı görsellerde malzeme olarak kullanılıyor.

Filme dair oluşturulan görsellerden birinde insanların tıpkı filmdeki gibi zombi olacağı iddia ediliyor. 

 

Akiva Goldsman, yeni tip koronavirüse (Kovid-199 karşı geliştirilen aşıların insanları filmdeki gibi zombiye çevireceği söylentilerine tepki gösterdi. Filmin senaryosunu 1954 tarihli aynı isimli romandan uyarlayan senarist Goldsman "Aman Tanrım! Bu bir film. Bunu ben uydurdum. Gerçek değil." dedi.

Başrolünde ünlü yıldız Will Smith'in oynadığı 2007 yapımı Ben Efsaneyim, kansere çare bulmak için kızamık virüsünün genetiği ile oynanmasının ardından yaşananları konu alıyordu. Dünya nüfusunun yüzde 99'unun virüs sebebiyle öldüğü korku filminde, enfeksiyondan kurtulanlarsa zombilere dönüşüyordu.

Kaynak: Haber Global TV

Will Smith zombi