Belçika Malinois cinsi köpeğin fiyatı Trump'ın paylaşımıyla 10 katına çıktı

Belçika Malinois cinsi köpeğin fiyatı Trump'ın paylaşımıyla 10 katına çıktı

ABD Başkanı Trump'ın Bağdadi operasyonu sonrası paylaşımlarına konu ettiği savaş köpeği Conan'la birlikte Belçika Malinois cinsi köpeklerin fiyatları astronomik seviyelere yükseldi. Yavruları 1500 dolara satılan köpeğe 85 bin dolar teklif eden bile çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, terör örgütü DEAŞ'ın lideri Ebubekir Bağdadi'nin öldüğü operasyon sonrasında sıkça paylaştığı Conan isimli savaş köpeği, Belçika kurdu olarak kabul edilen Malinois cinsi köpeklere talebin patlamasına neden oldu.

Normalde yavruları bin 500 dolardan başlayan ve maksimum 2 bin 500 dolar kadar çıkan Belçika Malinois cinsi köpeklerin yavrularından daha çok yetişkinlerine talebin patlaması da dikkat çeken bir diğer nokta. 

Trump'ın paylaşımı sonrasında köpek çiftliklerinde satılan yetişkin Belçika Malinois'lerin fiyatının 16 bin ila 25 bin dolar arasına yükseldiği belirtilirken, bir kişinin yine bir Malinois çiftliğinde bulunan bir köpeğe 85 bin dolar teklif ettiği de Amerikan medyasında yer aldı.

Trump'ın verdiği bilgiye göre DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldüğü operasyonda isminin Conan olduğunu söylediği Belçika Malinois cinsi köpek de kullanılmış ve hatta Bağdadi'yi saklandığı evin altında bulunan tünelde kovalarken yaralanmıştı.

Trump daha sonrasında bir parodi olarak köpeğe üzerinde pati olan bir şeref madalyasını taktığı photoshop'lu bir kareyi sosyal medya hesabından paylaşmış, bu paylaşımı da çok sayıda beğeni almıştı.

BELÇİKA MALİNOİS KÖPEKLERİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Aslında her ne kadar Belçika kurdu olarak adlandırılsa da çoban köpeği sınıfına giren Belçika Malinois cinsi köpekler, kökeni çoban köpeği olmakla beraber, günümüzde iş köpeği (koruma, savunma, takip, vb) ve aile köpeği olarak da tercih ediliyor. 

Malinoisturkiye'nin verdiği bilgilere göre, Belçika Çoban Köpeği kare şeklinde, uyumlu orantılı, güçlü kaslara sahip, Belçika ikliminin değişken havasına dayanmaya uygun olarak yaratılmış, açık havaya alışık zerafet ve gücün birleştiği bir köpek. Şeklinin uyumu ve kafa duruşuyla iş köpeği sınıfının seçilmiş temsilcilerine has bir miras olan zarif güç tesiri veriyor. Belçika Çoban Köpeği idarecisi ile teması olmaksızın doğal duruşu ile değerlendiriliyor.

Belçika Malinois cinsi köpeğin fiyatı Trump'ın paylaşımıyla 10 katına çıktı - Resim : 1

Belçika Çoban Köpeği kare şekline sığabiliyor. Göğüs dirsekler hizasında. Ağız uzunluğu baş uzunluğunun yarısı ya da biraz fazlası kadar.

ABD ordusunun bu köpeği tercih etmesinin en önemli sebebi ise sürekli tetikte ve her an harekete geçmeye hazır bir reflekse sahip olması. 

Sürüleri koruma konusundaki doğal güdüsü kadar, en iyi mülk koruma köpeği özelliği de taşıyor. Hiç şüphesiz, sahibinin inatçı ve hevesli koruyucusu olarak da biliniyor. Çoban, koruma, savunma ve hizmet köpeği olma özelliklerinin hepsini bir araya getirebiliyor.

Belçika Malinois cinsi köpeğin fiyatı Trump'ın paylaşımıyla 10 katına çıktı - Resim : 2

Belçika Malinois'nin bir diğer dikkat çeken özelliği ise canlı, kendinden emin doğası, korku ve agresyon göstermemesi ve bunu da yansıtan vücut duruşu.

Omuzbaşı yüksekliği: Ortalamada ideal olarak erkeklerde 62 cm – dişilerde 58 cm 

Ağırlık: Erkeklerde yaklaşık 25-30 kg / Dişilerde yaklaşık 20-25 kg 

Belçika Malinois cinsi köpeğin fiyatı Trump'ın paylaşımıyla 10 katına çıktı - Resim : 3

Ölçüler: Omuzbaşı yüksekliği 62 cm olan

Vücut uzunluğu (omuzdan kalçaya kadar):62 cm. 

Kafa uzunluğu: 25 cm.

Ağız uzunluğu: 12,5-13 cm.

Belçika Malinois cinsi köpeğin fiyatı Trump'ın paylaşımıyla 10 katına çıktı - Resim : 4