Belçika'da aşırı sağcı firari asker Jürgen Conings ölü bulundu

Belçika'da aşırı sağcı firari asker Jürgen Conings ölü bulundu

Belçika'da geçen ay birliğinden çaldığı ağır silahlarla kayıplara karışan ve "terör saldırısı" düzenlemesinden endişe edilen Jürgen Conings'in cesedine ulaşıldı.

Belçika basınındaki haberlere göre, aşırı sağcı askeri arama operasyonlarının yürütüldüğü ormanlık alanın yakınındaki Maaseik adlı kasabanın belediye başkanı, bisiklet gezintisi sırasında çevreye ağır koku yayan bir cesede rastladı.

Belediye Başkanı Johan Tollenaere, polis ve itfaiyeye haber verdi. Cesedi ve bölgeyi inceleyen polis yetkilileri, geçen ay birliğinden çaldığı ağır silahlarla kayıplara karışan aşırı sağcı asker  Jürgen Conings'e ait olduğunu bildirdi.

OTOPSİ YAPILACAK

Kesin kararın verilmesi için cesede otopsi yapılacağı açıklandı. Savcılık yetkilileri, ilk incelemeler sonucunda Conings'in ateşli silahla intihar ettiğinin değerlendirildiğini ifade etti. 46 yaşındaki Conings, 17 Mayıs'tan bu yana güvenlik güçleri tarafından aranıyordu. Conings'i bulmak için çoğunlukla ormanlık alanda operasyon yürütülmüş, aşırı sağ eğilimleri bulunan birçok kişinin evinde de aramalar yapılmıştı.

Belçika'da aşırı sağcı firari asker Jürgen Conings ölü bulundu - Resim : 1

CAMİLERDE GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINMIŞTI

Belçika ordusuyla Irak, Bosna, Afganistan gibi bölgelerde bulunan özel eğitimli Conings, arkasında veda mektupları bırakarak firar etmişti. Ordudan anti tank roketleri, ağır makinalı silahlar çalarak kaybolan Conings'in, mektuplarından birinde "insanların hayatına yön veren virologlar ve siyasetçilerden kurtulmak" istediğini yazdığı belirtilmişti.

Belçika'nın salgın tedbirlerinde imzası bulunan virolog Marc Van Ranst ve ailesi, bu tehdit üzerine güvenli bir yere götürülmüştü.

Firari askerin ayrıca daha önce bir arkadaşına bir camiye saldırı düzenlemekten bahsettiği ortaya çıkınca, Conings'in bulunabileceği bölgedeki camilerde güvenlik önlemleri alınmıştı.

Kaynak: AA

Belçika Jürgen Conings terör saldırısı