BBC, çekimlerin devam etmesi için oyuncuları ve ekipleri birlikte karantinaya almayı düşünüyor

koronavirüs
BBC, çekimlerin devam etmesi için oyuncuları ve ekipleri birlikte karantinaya almayı düşünüyor

Koronavirüs sebebiyle İngiltere televizyon programlarına belirsiz bir süre ara verdi. BBC drama komisyon başkanı Piers Wenger, şirketin tüm kadroları ve ekiplerini karantinaya alarak televizyon yapımını başlatma ve çalıştırma fikri olduğunu söyledi

İngiltere televizyon yapımlarına, mart ayının ortalarında koronavirüs salgınının etkileri sebebiyle belirsiz bir süre ara verdi. İngiltere, durdurma önlemlerini 7 Mayıs'a kadar yeniden değerlendireceğini açıkladı. Televizyon şovlarının üretimi askıya alınmaya devam ederse, BBC karşılayamayacağı dev bir programlama boşluğuyla karşı karşıya kalacak.

Edinburgh Televizyon Festivali'nde yapılan sanal bir tartışma sırasında, BBC drama komisyon başkanı Piers Wenger, şirketin tüm kadroları ve ekiplerini (The Guardian aracılığıyla) karantinaya alarak televizyon yapımını başlatma ve çalıştırma fikri olduğunu söyledi.

The Guardian'a göre Wenger, yüksek profilli yıldızlardan sette daha uzun süre harcamalarını istemenin, bir program yapmanın maliyetini artıracağını ama yılın geri kalanında, sosyal mesafe kuralları mevcutsa çekimlerin devam etmesinin tek yolunun bu olabileceğini söyledi.

BBC içerik direktörü Charlotte Moore ise, video konferans görüşmeleriyle yapılan programlara geçişin, izleyicilerin "daha somut ve tempolu programlara özlem duydukları" gerçeğini değiştirmeyeceğini ve düşünülen fikrin soruna bir çözüm olmayacağını söyledi. Yönetici, "Zoom üzerinden her şeyi yapmaya çok hevesliyiz. Şu anda insanlar 'hepimiz birlikteyiz' durumundan hoşlanıyor ve herkesin evini görüyorlar ama aynı zamanda tüm gösterişli şovlar için büyük bir iştah var." dedi.

BBC'Yİ BUDAMA PLANI TARTIŞILMIŞTI

Boris Johnson hükümetinin BBC'nin gelir kaynakları ve işleyişinde önemli değişikliğe gidilmesini öngören bir plan üzerinde çalıştığı iddia edilmiş, Times gazetesi, hükümetin TV lisans ücretini kaldırıp yerine abonelik modeli getirmeyi, 61 radyo kanalından çoğunu satmayı, televizyon kanallarının ve internet sitelerinin sayısını azaltmayı planladığını öne sürmüştü. 

LİSANS ÜCRETİNİ ÖDEMEYENLERE HAPİS CEZASI VERİLEBİLİYOR 

1922'de kurulan BBC bünyesinde 61 radyo ve 10 televizyon kanalı, İngilizcenin yanı sıra çok sayıda yabancı dilde yayın yapan onlarca internet sitesi bulunuyor.

BBC, renkli televizyonlar için hane başına senelik 154,5 sterlin (bin 215 lira) lisan ücreti alıyor. 

Uyarılara rağmen lisans ücretini ödemeyenlere bin sterlin ceza kesiliyor. Para cezasını da ödemeyenlere son aşamada hapis cezası veriliyor. 

BBC'den sene başında yapılan açıklamada, kurumun haber kolu BBC News içerisinde 2022'ye kadar yaklaşık 80 milyon sterlin tasarrufa gidilmesine karar verildiği, bu kapsamda 450 çalışanın işten çıkarılacağı belirtilmişti.

Ayrıca, Newsnight programı için üretilen yapımların sayısının azaltılacağı, BBC 2, BBC Radyo 5 ve BBC Dünya Servisi'nde de bazı pozisyonların kapatılacağı duyurulmuştu. 

İngiltere BBC karantina haberler son dakika haber koronavirüs